Ξεκινούν προκαταρκτικές μετά την εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία και βιασμό της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδης

Το πρώτο είναι αυτό που αφορά το ρόλο του γιατρού από τη Ρόδο, ο οποίος συνταγογράφησε συγκεκριμένα σκευάσματα που προσκόμισαν οι υπερασπιστές του 23χρονου Ροδίτη καταδικασθέντα στη διάρκεια της διαδικασίας. Με στόχο βέβαια, όπως προκύπτει και από τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν, να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτό το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, αποφάσισε να εξαχθούν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης και να διαβιβασθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο καθώς και της ηθικής αυτουργίας (και από ποιον) σε αυτό.

Πατέρας και γιαγιά

Το δικαστήριο από την άλλη απέρριψε αίτημα της εισαγγελέως και των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος για έρευνα με αντικείμενο ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του Ροδίτη.

Ωστόσο, κι αυτή η προκαταρκτική θα ανοίξει, καθώς η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι θα τους μηνύσει για ψευδή κατάθεση, όπως και δυο ακόμη μάρτυρες της υπόθεσης. Δήλωσε δε ότι θα στραφεί και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που σχετίζεται με την γνωμάτευσή τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

Συνεπώς η δίκη, όπως προκύπτει, άνοιξε αρκετά δικαστικά μέτωπα.

Πηγή: dikastiko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ