Το σπίτι του σε πλειστηριασμό «έχασε» ένας 81χρονος από τη Χαλκιδική, ο οποίος είχε μπει ως εγγυητής σε δάνειο που είχε λάβει ο γιος του και καταγγέλλει ότι «μπήκαν με βία στο σπίτι για να τον εκδιώξουν».
Ο 81χρονος κ. Θεόφιλος, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία, καθώς είχε εργατικό ατύχημα όσο εργαζόταν στον κλάδο των κατασκευών αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του και μένει στη βεράντα. «Μας βγάλανε έξω και όλα τα πράγματά μας είναι μέσα. Δεν έχουμε τίποτα, η γειτονιά μας έδωσε κουβέρτες και σκεπαζόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Star.
Ο 81χρονος είχε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα όσο εργαζόταν στον χώρο των κατασκευών, γεγονός που ανάγκασε τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν να του ακρωτηριάσουν το ένα πόδι και να καθηλωθεί ο ίδιος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όπως λέει, επίσης, σχετικά με την αποπληρωμή του δανείου που είχε πάρει ο γιος του, είχε αποπληρώσει ένα μεγάλο μέρος του, ωστόσο έχασε τη δουλειά του και η οικονομική του κατάσταση ήταν ανάλογη, που δεν ήταν εύκολο να αποπληρώσει και το υπόλοιπο δάνειο.
Εκείνος αρνείται να φύγει το σπίτι του παρόλο που, όπως θα πει, μπήκαν με βία για να τον εκδιώξουν. Άξιο αναφοράς είναι ότι η τοπική κοινωνία στη Χαλκιδική βρίσκεται στο πλευρό του, ενώ ο ίδιος εκφράζει την απόφασή του να μην αποχωρήσει από το σημείο μέχρι να μπει πάλι μέσα.
«Μπήκαν στις 07:00 το πρωί, την ώρα που κοιμόμασταν με κλειδαρά. Είχαν δικαστικό κλητήρα, δικηγόρο και μπούκαραν μέσα στο σπίτι. Την ώρα που κοιμόμασταν, μας πήραν από το κρεβάτι και μας έβγαλαν έξω με αναπηρικό αμαξίδιο. Ο γιος μου πήρε ένα δάνειο 70.000 ευρώ και εγώ έγινα εγγυητής. Πλήρωσε 50 και μας έβγαλαν το σπίτι σε πλειστηριασμό. Από χθες είμαστε έξω από το σπίτι και κοιμόμαστε στο μπαλκόνι. Είμαστε “εγκληματίες”, ήρθαν δέκα περιπολικά εδώ να βγάλουν έξω έναν “εγκληματία” έξω που έχει αναπηρία τα τελευταία 24 χρόνια με 85%», ανέφερε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ