Την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, «λαμβανομένης υπόψη της άρσης των περιορισμών, της συνεχούς διεύρυνσης των κλάδων που επαναλειτουργούν (πολυκαταστήματα, υπεραγορές, οργανωμένες παραλίες κλπ) και της άμεσης επανόδου στη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα», ζητά το δικηγορικό Σώμα. Αυτό τον αναφέρουν μεταξύ άλλων σε μακροσκελή ανακοίνωση τους τα μέλη της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Παράλληλα οι δικηγόροι γνωστοποιούν ότι συνεχίζουν να διεκδικούν το 800αρι για τον μήνα Μάιο, το οποίο αποτελεί, όπως λένε, δέσμευση της κυβέρνησης.

Σταϊκούρας: Εξετάζεται

Στον αντίποδα ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στους «Πρωινούς Τύπους» του Ant1, περιόρισε αισθητά τις ελπίδες των επιστημόνων, αναφέροντας πως «το εξετάζουμε, με τις σημερινές συνθήκες βλέπετε πως οι περισσότεροι κλάδοι λειτουργούν πλεον, σε κεντρικό επίπεδο θα λάβουμε την απόφαση». Είναι δηλαδή προφανές πως η απόφαση περνάει στα χέρια του πρωθυπουργού, με τον οποίο άλλωστε εχουν ζητήσει συνάντηση οι δικηγόροι μεσω του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημ. Βερβεσού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ