Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών παραγγελία ώστε να διεξαχθεί η κύρια ανάκριση στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα όπως επίσης και η εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην παραγγελία η απόφαση πάρθηκε λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αλλά και του ιδιαίτερου χαρακτήρα των αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας και του κινδύνου που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα.

Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση Λύτρα. Έχει προηγηθεί η παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας», από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάππα και την Εισαγγελέα, Γεωργία Αδειλίνη.

 Αναλυτικά η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο. 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία  Ευθ. Αδειλίνη»