Μετά από πολύμηνες έρευνες  η Εισαγγελία της Αθήνας προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του πατρός Αντώνιου.
Οι καταγγελίες ενός 19χρονου κι ενός 15χρονου περί σεξουαλικής τους κακοποίησης ήταν καθοριστικές για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης «Κιβωτός» κια για μια σειρά άλλων αδικημάτων που φέρεται να λάμβαναν χώρα στη δομή.
Παράλληλα, δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και 7 εργαζομένων της οργάνωσης για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.
Το σκέλος που αφορά στο κακούργημα βρίσκεται πλέον στα χέρια ανακριτή, ενώ το κομμάτι που αφορά τα πλημμελήματα διαχωρίστηκε καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής γιατί οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.
Η δίκη αυτή θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται, ότι από την έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, που αφορούν τρόφιμους σε δομές της Οργάνωσης και εργαζόμενους σε αυτή. Για αυτό εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία αποστέλλονται στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

Διαψεύδει ο π. Αντώνιος 

Υπενθυμίζεται ότι ο πατήρ Αντώνιος ωστόσο, πριν από λίγες εβδομάδες έδωσε τη δική του εκδοχή μέσω του υπομνήματός του, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της “Κιβωτού”».
Ο ίδιος άφησε αιχμές για σκοπιμότητες και χαρακτήρισε ψευδείς τις δύο καταγγελίες εις βάρος του.

Έλεγχος και για οικονομικά εγκλήματα

Το δεύτερο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει ο ιερέας αφορά στην έρευνα των οικονομικών της οργάνωσης, με τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, που χειρίζεται την υπόθεση, να μελετά αυτές τις ημέρες το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας.
Ο εισαγγελικός λειτουργός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων σε 11 πρόσωπα προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις.
Με εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία έχει κληθεί να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της «Κιβωτού», ενώ είχε δοθεί εντολή για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και έρευνα για το εάν έχουν δοθεί στην «Κιβωτό» πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.
Επιπλέον, είχε διαταχθεί το άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών για την τελευταία πενταετία, αλλά και των λογαριασμών έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της «Κιβωτού».

Κίνδυνος παραγραφής 

Πάντως για τις διώξεις που ασκήθηκαν από την Εισαγγελία, εκείνες που αφορούν σε κακοποιητικές συμπεριφορές εργαζομένων της δομής σε τρόφιμους, επειδή διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, και κινδυνεύουν με παραγραφή, θα κινηθούν άμεσα οι δικαστικές διαδικασίες για να παρεπεμφθούν σε δίκη. Η παραγραφή αποτελεί κίνδυνο, γιατί τα αδικήματα φέρεται να τελέστηκαν πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, το 2018, αλλά καταγγέλθηκαν μόλις πριν από λίγους μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ