Πέθανε η δικηγόρος Κατερίνα Ιατροπούλου σκορπίζοντας θλίψη στον νομικό κόσμο της χώρας.
Η εκλιπούσα που ως φοιτήτρια της Νομικής αγωνίστηκε κατά της χούντας, έγινε γνωστή για τις μάχες της προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φυλακισμένων.
Σύμφωνα με την avgi.gr, η νομικός υπερασπίστηκε ανθρώπους που καταδικάζονταν με βαριά κατηγορητήρια λόγω την ιδεολογία τους, μετανάστες και πρόσφυγες και ναρκομανείς.
Η αγωνίστρια δικηγόρος γεννήθηκε στην Τρίπολη. Είχε σπουδάσει στη Νομική δίνοντας εξετάσεις σχεδόν κρυφά και εγκαταστάθηκε στα Άνω Πατήσια αρχικά, ενώ έμαθε τα Προπύλαια διαδηλώνοντας με τη Νεολαία Λαμπράκη.
Όπως έλεγε η ίδια όπου υπήρχε ζωή και κίνηση ανθρώπων και ιδεών, εκεί θα την έβρισκες.
Το 1982 άρχισε να εκδίδει το περιοδικό «της Φυλακής» για τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Σε συνέντευξη της είχε αναφέρει ότι «λίγοι παλέψαμε τη χούντα. Εγώ εντάχθηκα στο Πατριωτικό Μέτωπο ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Ρήγα Φεραίου και κάποιων ακόμα υποτυπωδών αντιστασιακών πυρήνων. Συγκεντρώναμε πληροφορίες και έντυπα, έκανα τη διανομή. Η εν γένει εμφάνισή μου βοηθούσε να περνώ απαρατήρητη, ώσπου τον Ιούνιο του ’68, δίχως να πολυκαταλάβω πώς, βρίσκομαι δαρμένη στην απομόνωση της Μπουμπουλίνας» όπου έμεινε 25 μέρες.
Διέφυγε στο Λονδίνο και το 1976 έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει να εργάζεται ως δικηγόρος. Μετακόμισε στα Εξάρχεια και είχε το γραφείο της στην οδό Ναυαρίνου.