Την φόρμουλα για το εμβόλιο της AstraZeneca έκλεψαν Ρώσοι κατάσκοποι, σύμφωνα με αποκάλυψη – βόμβα της εφημερίδας “The Sun”, που όπως αναφέρει στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσουν το Sputnik-V.
Πηγές ασφαλείας φέρονται να είπαν στους υπουργούς ότι έχουν αποδείξεις ότι κατάσκοποι του Κρεμλίνου έκλεψαν την φόρμουλα του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Βρετανίας και το χρησιμοποίησαν για να σχεδιάσουν το δικό τους εμβόλιο.

Όπως σημειώνεται το σχεδιάγραμμα και οι ζωτικές πληροφορίες έκλεψε ένας από τους πράκτορες του Vladimir Putin, ο οποίος έκανε την επιχείρηση δια ζώσης, αναφέρει η Sun.

Πιο εξελιγμένες… οι κυβερνοεπιθέσεις 

Ο υπουργός Ασφαλείας Damien Hids αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις αναφορές αλλά είπε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται πιο εξελιγμένες.
“Ζούμε στον κόσμο, φοβάμαι, όπου υπάρχει κρατική δραστηριότητα που επιδιώκει να ασχοληθεί με βιομηχανική κατασκοπεία και οικονομική κατασκοπεία, υπάρχουν κυβερνοεπιθέσεις που συμβαίνουν” περιέγραψε ο υπουργός.
Το ρωσικό Sputnik χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με το εμβόλιο της Οξφόρδης.
Οι ομάδες ασφαλείας είναι πλέον σίγουρες ότι αντιγράφηκε.
Πέρσι κατάσκοποι έδειξαν τον Putin και είπαν ότι ήταν «πάνω από 95%» σίγουροι ότι Ρώσοι χάκερ, που χρηματοδοτούνται από το κράτος είχαν στοχοποιήσει φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και του Καναδά που ανέπτυξαν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.