Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της αγροτικής γιατρού στην Ανάφη, την οποία αναζητούσε η δημοτική αρχή σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη επείγον περιστατικό και δεν είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί της για πέντε ώρες.

Ο Δήμος Ανάφης κατήγγειλε με ανάρτησή του την αδυναμία εντοπισμού της γιατρού, την ώρα που για την αντιμετώπιση του περιστατικού χρειάστηκε να συνδράμουν η νοσηλεύτρια του νησιού Ειρήνη Αλεξοπούλου και δύο αγροτικοί γιατροί, οι οποίοι βρίσκονταν στην Ανάφη για διακοπές και παρεμπιπτόντως είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν στο νησί.

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι, μέχρι αυτή τη στιγμή, η αγροτική ιατρός της Ανάφης δεν έχει εντοπιστεί, ενώ δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται.
Στο επείγον περιστατικό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, παρέχουν ήδη τις πρώτες βοήθειες η νοσηλεύτριά μας Ειρήνη Αλεξοπούλου, καθώς και δύο αγροτικοί ιατροί που βρίσκονται στην Ανάφη για διακοπές και οι οποίοι είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα, ως αγροτικοί ιατροί στο νησί μας.

Τους ευχαριστούμε ολόψυχα και από καρδιάς για την άμεση ανταπόκριση και την ανθρωπιά τους. Χωρίς δεύτερη σκέψη, βρέθηκαν δίπλα στο επείγον περιστατικό και προσφέρουν τη βοήθειά τους, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν έχουν σύνορα», έγραψε ο δήμος Ανάφης το Σάββατο.