Στην πλήρη απαλλαγή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας, προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Αφορμή για την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του στάθηκε ερώτηση που είχε κάνει στη Βουλή το 2006 για τα ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ, στην οποία σύμφωνα με την κατηγορία, καταγράφονταν απόρρητα στοιχεία.Τα στοιχεία αυτά θεωρήθηκε από τις αρχές πως αποτελούν κρατικό μυστικό και δεν έπρεπε να βρεθούν στα χέρια του, ούτε να γνωστοποιηθούν.

Ίδια άποψη με τους δικαστές, περί της αθωότητας του κ. Καρχιμάκη είχε και ο εισαγγελέας της έδρας, οποίος αναρωτήθηκε «ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ. Καρχιμάκη αναλυτικά; Δεν αποδεικνύεται ότι εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία». Ο ίδιος μάλιστα στην απολογία του αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός λέγοντας  ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μειμαράκης, στην  απάντηση του στη Βουλή δεν ανέφερε ότι τα επίμαχα στοιχεία ήταν απόρρητα.

«Εγώ λειτούργησα θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για μην θρηνήσουμε κι άλλες ζωές συνανθρώπων μας όπως έγινε στην τραγωδία με το ΣΙΝΟΥΚ. Είμαι αθώος», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ