Απέρριψε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών την προσφυγή της Μαρίας Καρρά, χήρας του εκδότη και δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα κατά της διάταξης δέσµευσης των περιουσιακών της στοιχείων από την Αρχή Καταπολέµησης Νοµιµοποίησης Εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες.
Το δικαστικό συμβούλιο δεν έκανε αποδεκτα τα επιχειρήματά της, αλλά όπως διαμηνύει δια του συνηγόρου της, Θεόδωρου Μαντά η πλευρά της χήρας Τράγκα διερευνά τα ένδικα μέσα που θα ασκήσει «προφανώς τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον τρόπο έκδοσης του απορριπτικού βουλεύματος.
Θα εναντιωθούμε διότι επί της ουσίας αποστερήθηκε από το δικαίωμα με συμπληρωματικό υπόμνημα να αμφισβητήσει και να αντικρούσει την εισαγγελική πρόταση η οποία υιοθετήθηκε καθ’ ολοκληρίαν από το συμβούλιο».
Η ένταση της κας Καρρά έχει να κάνει με το γεγονός ότι “είναι τουλάχιστον παράδοξο και σε κάθε περίπτωση πρωτοφανές κυριολεκτικά στην καρδιά του καλοκαιριού και εν μέσω θερινών τμημάτων, την Παρασκευή 29 Ιουλίου να υποβάλλεται η εισαγγελική πρόταση και την Δευτέρα 1η Αυγούστου, να εισάγεται στο δικαστικό συμβούλιο και να εκδίδεται αυθημερόν το βούλευμα με το οποίο απορρίπτεται συλλήβδην η προσφυγή κατά της διάταξης της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, το οποίο περιορίζεται σε σαφή αναφορά και παραπομπή στην πρόταση την εισαγγελική”, λέει ο κ. Μαντάς.
Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός δέσμευσης θα μείνουν κάποια ακίνητα της κας Καρρά στην Έδεσσα και ένα ακίνητο στην Αράχωβα, που δεν ανήκουν στο κληροδότημα Τράγκα.
Ήδη πάντως η κα Καρρά, όσον αφορά στη δικαστική εξέλιξη για την τεράστια περιουσία του εκδότη, έχει υποβάλλει αίτημα αποδοχής επ’ ωφελεία απογραφής της περιουσίας.
Δηλαδή ουσιαστικά η ενέργεια αυτή σημαίνει πως αποδέχεται την περιουσία αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί ο εξονυχιστικός έλεγχος του συνόλου της “κατά το ενεργητικό και το παθητικό της και εκ πρωιμίου αποδέχεται την εγκυρότητα του αποτελέσματος που θα προκύψει”.
Το αίτημα, σημαίνει έτσι την εκκίνηση μιας μακράς διαδικασίας, όπου το δικαστήριο θα ορίσει συμβολαιογράφο ο οποίος θα αποφανθεί εντός 4 μηνών και η απόφαση αυτή θα επικυρώνεται κατά κανόνα από δικαστική απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ