Καθώς το ράλι στις τιμές της βενζίνης συνεχίζεται, με τις αυξήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, κατήγγειλε κυκλώματα μαφίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στα βενζινάδικα.

«Επειδή είμαι στην αγορά, στην καθημερινότητα, ξέρω τη θέση του βενζινοπώλη. Δεν ξέρω και δεν θέλω με τίποτα να κατανοήσω τη θέση όλων αυτών που έχουν μπει στα πρατήρια και έχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρατηρίων που ξεπλένουν χρήματα. Αυτοί οι τύποι θέλουν μόνο να ξεπλύνουν», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Δεν τους ξέρετε;»» ρωτήθηκε η κ. Ζάγκα η οποία απάντησε: «Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο; Τους ξέρουν όλοι». «Αυτό που λέτε είναι μαφία» της είπε ο δημοσιογράφος. «Ε μα, τι άλλο είναι…» απάντησε.

Τα.. ατυχήματα σε βενζινάδικα

Η ίδια ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα με «ατυχήματα»» σε βενζινάδικα:

«Ο πρόεδρος, ο κ. Κιούσης της ομοσπονδίας, πριν 4-5 χρόνια έφαγε τη βόμβα και διαλύθηκε το μαγαζί του. Ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, τον «θέρισαν». Τώρα είναι η σειρά μου; Αυτά είναι προειδοποιήσεις να κλείσουμε το στόμα μας και να μην μιλάμε. Εγώ παρόλα αυτά μιλάω και λέω στην κυβέρνηση να μας καλέσει να μιλήσουμε, έχουμε πολλές προτάσεις».

«Κάτι δεν πάει καλά στα πρατήρια που πουλάνε 2,19 την βενζίνη ενώ την αγοράζουμε 2,21»
Αναφερόμενη στις τιμές της βενζίνης και κυρίως στις μεγάλες διαφορές που παρατηρούνται από πρατήριο σε πρατήριο, η κ. Ζάγκα σύστησε την προσοχή των καταναλωτών για περιπτώσεις νοθευμένων καυσίμων.

«2,19 τιμή, την είδα και εγώ χθες. Εγώ δεν θα πέρναγα ούτε από το πεζοδρόμιο. Μα τι λέτε τώρα; 2,21 αγοράζουμε τη βενζίνη και 2,19 πουλάμε; Κάτι δεν πάει καλά», προσθέτοντας πως «κάτι περίεργο (συμβαίνει), δεν ξέρω».

Σύμφωνα με την ίδια, η βενζίνη αγοράζεται με πάνω από 2,21 και «σήμερα η καλύτερη τιμή είναι 2,35» και ρώτησε «ξέρετε πόσες καταγγελίες έχουμε; Για νοθεία…».

«Είναι κοινό μυστικό ότι η βενζίνη από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει είδος πολυτελείας. Δεν είμαστε τώρα η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην αμόλυβδη» είπε.

Στα 3 ευρώ οδεύει ολοταχώς η τιμή της αμόλυβδης

Μαχαιριά στην τσέπη του καταναλωτή είναι πλέον οι τιμές της αμόλυβδης με τα έξοδα σε ετήσια βάση να σοκάρουν και το καθημερινό κυνήγι χαμηλής τιμής να οδηγεί σε αδιέξοδο, καθώς δεν υπάρχει πρατήριο στην Αθήνα κάτω από τα 2,30 ευρώ και στην νησιωτική Ελλάδα κάτω από 2,70€. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σήμερα ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων.

«Είναι μια δύσκολη εβδομάδα γιατί είμαστε μετά από 4 ημέρες καθημερινών αυξήσεων στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης. Σήμερα είχαμε μία ακόμη άνοδο των δύο λεπτών, στη βενζίνη και στο πετρέλαιο. Το βυτίο βγαίνει από τα διυλιστήρια με την τιμή να είναι στα 2,23 το λίτρο στη βενζίνη», ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Από πέρυσι μέχρι φέτος, το διυλισμένο προϊόν αυξήθηκε κατά 57 λεπτά το λίτρο, και κατά 13 λεπτά το λίτρο αυξήθηκαν οι φόροι που παίρνει το κράτος. Δεν ξέρει κανείς που θα πάει τις επόμενες ημέρες ή τον επόμενο μήνα η κατάσταση στα καύσιμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Από την Παρασκευή στα πρατήρια θα βλέπουμε τη βενζίνη στα 2,40 ευρώ το λίτρο»
«Από την Παρασκευή αναμένουμε η μέση τιμή πανελλαδικά από το 2,28 να φτάσει στο 2,35 – 2,36 ευρώ το λίτρο. Στα πρατήρια θα βλέπουμε τιμή γύρω στα 2,40 ευρώ το λίτρο», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Παπαγεωργίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ