Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τον γιο του Θωμά και της Νατάσας Λιακουνάκου, Φίλιππο που κατηγορείται για την κλοπή μέχρι και 500.000 δολαρίων σε bitcoin από έναν αρχάριο έμπορο κρυπτονομισμάτων στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.
Ο φοιτητής από το Μαϊάμι, φέρεται να ερεύνησε το ιστορικό πολυεκατομμυριούχων και εν συνεχεία στόχευσε έναν από αυτούς για την κλοπή.
Η απάτη έγινε με άλλο όνομα κατόπιν πλαστογραφίας, δήλωσε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο νωρίς το πρωί της Τετάρτης.
«Πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», ανέφερε ο επικεφαλής αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Κλαρκ, κατά τη διάρκεια της πρώτης ακρόασης του Φίλιππου Λιακουνάκου στο δικαστήριο του Λας Βέγκας.

Οι κατηγορίες 

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος συνελήφθη και έπειτα οδηγήθηκε στο Κέντρο Κράτησης της Κομητείας Κλαρκ τη Δευτέρα 29/3 με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, της χρήσης της ταυτότητας άλλου προσώπου για την πρόκληση οικονομικής ζημίας και της παράνομης κακουργηματικής πράξης που αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τη διαβίβαση δεδομένων υπολογιστή.
Η αστυνομία του Λας Βέγκας έβγαλε ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο τον Φεβρουάριο, αφού ένας ντετέκτιβ δήλωσε ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, κατήγγειλε την κλοπή τον Νοέμβριο του 2020.
Η αστυνομία ταυτοποίησε τον Λιακουνάκο ως ύποπτο για την υπόθεση με την επίδοση μιας σειράς ηλεκτρονικών ενταλμάτων.

Η εγγύηση των 250.000 ευρώ 

Ο συνήγορος υπεράσπισης, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο Λιακουνάκος δεν έχει ποινικό ιστορικό και ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη.
Ο 23χρονος αυτοπροσδιορίστηκε ως φοιτητής που βρίσκεται λίγο πριν την αποφοίτηση από πανεπιστήμιο της περιοχής του Μαϊάμι.
Ο δικηγόρος ζήτησε από την Ειρηνοδίκη να ορίσει την εγγύηση στα 250.000 δολάρια, σημειώνοντας ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το ενδεχόμενο ο Λιακουνάκος να εμπλέκεται σε παρόμοιες συναλλαγές.
«Πιθανόν να κυκλοφορούν πολλά χρήματα εδώ», δήλωσαν οι δικαστές.
«Ο κατηγορούμενος κατηγορείται για πολύ σοβαρά εγκλήματα. Έχει μεγάλο κίνητρο να διαφύγει και η πολιτεία θα ισχυριστεί ότι έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να αναλάβει άλλες ταυτότητες».
Τελικά κατέβαλε το ποσό των 250.000 ευρώ ως εγγύηση και αφέθηκε ελέυθερος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ