Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονταν στο Τσερνόμπιλ φέρονται να νοσηλεύονται στη Λευκορωσία αφού εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, υποστήριξε υπάλληλος της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας που επιβλέπει τη ζώνη αποκλεισμού, με την Daily Mail να αναδημοσιεύει την είδηση.
Εδικότερα, ο Yemelianenko δήλωσε ότι «άλλη μια ομάδα Ρώσων» μεταφέρθηκε στο λευκορωσικό Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο Γκόμελ για θεραπεία. 

Επιπόλαια διαχείριση 

Η είδηση αυτή έρχεται αφότου οι εργαζόμενοι του πυρηνικού εργοστασίου δήλωσαν ότι η έλλειψη εξοπλισμού κατά της ακτινοβολίας από τους Ρώσους στρατιώτες όταν κατέλαβαν την περιοχή του Τσερνόμπιλ τον περασμένο μήνα ήταν «αυτοκτονική».
Τουλάχιστον επτά λεωφορεία με Ρώσους στρατιώτες έχουν φτάσει στο Ρεπουμπλικανικό Επιστημονικό και Πρακτικό Κέντρο Ακτινοθεραπείας και Ανθρώπινης Οικολογίας στο Γκόμελ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με λευκορωσικά μέσα.
Ο Γεμελιανένκο δήλωσε ότι οι άνδρες του Κρεμλίνου αρρώστησαν επειδή δεν ακολούθησαν τους «κανόνες για την αντιμετώπιση» των κινδύνων στο Τσερνομπίλ και της περιβάλλουσας εξαιρετικά τοξικής ζώνης, γνωστής ως «Κόκκινο Δάσος».
«Με ελάχιστη πληροφόρηση στη διοίκηση ή στους στρατιώτες, αυτές οι συνέπειες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», είπε, προσθέτοντας ότι η ακτινοπροστασία είναι «υποχρεωτική» λόγω των συνθηκών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ