Δύο Ισπανοί αξιωματούχοι των μεταφορών παραιτήθηκαν λόγω κακής παραγγελίας για νέα προαστιακά τρένα που κοστίζουν σχεδόν 260 εκατομμύρια ευρώ.
Έκαναν πολύ μεγάλο λάθος γιατί τα τρένα που αγοράστηκαν δεν χωρούσαν στις υποβαθμισμένες σήραγγες στις βόρειες περιοχές της Αστούριας και της Κανταβρίας.
Ο επικεφαλής της ισπανικής σιδηροδρομικής εταιρείας Renfe, Isaías Táboas, και η υπουργός Μεταφορών, Isabel Pardo de Vera, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, σύμφωνα με το BBC News.
Το σφάλμα δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η ισπανική κυβέρνηση λέει ότι το λάθος έγινε έγκαιρα και αποτράπηκαν οι οικονομικές απώλειες.
Όμως η περιοχή της Κανταβρίας ζήτησε αποζημίωση. Η Renfe παρήγγειλε τα τρένα το 2020, αλλά τον επόμενο χρόνο ο κατασκευαστής CAF συνειδητοποίησε ότι οι διαστάσεις που έλαβε για τα τρένα ήταν ανακριβείς και σταμάτησε την κατασκευή.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο στη βόρεια Ισπανία κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα και έχει ορεινές σήραγγες που διαφέρουν σε μέγεθος από τα σημερινά πρότυπα.
Το λάθος σημαίνει ότι τα τρένα θα παραδοθούν το 2026, δύο χρόνια πίσω από το χρονοδιάγραμμα. Η Renfe και η εταιρεία υποδομής Adif ξεκίνησαν μια κοινή έρευνα για να μάθουν πώς θα μπορούσε να προκύψει το σφάλμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ