Ενας άνδρας κατηγορείται για κλοπή αφού φέρεται να άρπαξε περισσότερα από 23.000 δολάρια (21.000 ευρώ) σε μετρητά από τρεις συνεπιβάτες του ενώ βρισκόταν σε μια οικονομική πτήση από το Βιετνάμ στη Σιγκαπούρη.
Πρωταγωνιστής ήταν ο Ζανγκ Τζιουκιάνγκ, ένας 52χρονος Κινέζος, που επέβαινε σε αεροσκάφος της Scoot (σ.σ. χαμηλού κόστους θυγατρική της Singapore Airlines). Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας είπε στο CNN ότι «είχε γνώση του περιστατικού» που συνέβη σε πτήση από την πόλη Χο Τσι Μιν προς τη Σιγκαπούρη στις 16 Δεκεμβρίου.
«Το πλήρωμα καμπίνας του αεροπλάνου ειδοποιήθηκε από έναν επιβάτη για ύποπτη κλοπή και ειδοποίησε την Αστυνομική Διεύθυνση του Αεροδρομίου», είπε ο εκπρόσωπος. «Οι εμπλεκόμενοι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος από τις αρχές του αεροδρομίου για περαιτέρω έρευνα και η αποβίβαση έγινε κανονικά για τους υπόλοιπους επιβάτες μας».
Σύμφωνα με τα έγγραφα που διαβάστηκαν στο δικαστήριο, ο Ζανγκ φέρεται να έκλεψε τρεις ξεχωριστούς επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε 3 εκατομμύρια βιετναμέζικα ντονγκ (112 ευρώ) από το σακίδιο ενός επιβάτη και 510 εκατομμύρια βιετναμέζικο ντονγκ (19.125 ευρώ) και ένα χαρτονόμισμα 50 δολαρίων Σιγκαπούρης (34 ευρώ) από μια μαύρη τσάντα που ανήκε σε κάποιον άλλον.
Επίσης, φέρεται να πήρε 1.000 δολάρια (912 ευρώ) και 930 δολάρια Σιγκαπούρης (639 ευρώ) από έναν φάκελο που βρέθηκε σε μια γκρίζα τσάντα, που ανήκε σε τρίτο επιβάτη.
Η κλοπή στην καμπίνα αποτελεί ομοσπονδιακό έγκλημα σε πολλές χώρες και είναι πιο συχνή από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες. Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προειδοποίησε τον Οκτώβριο για έξαρση των κλοπών σε αεροπλάνα που εισέρχονταν, αφού ανακάλυψε την ύπαρξη εγκληματικής σπείρας που έκλεβε πιστωτικές κάρτες από επιβάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ