Προφυλακισμένη στις φυλακές Χάρεν θα παραμείνει για έναν ακόμα μήνα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate που συγκλόνισε την ΕΕ.
Τον Φεβρουάριο 2023 έχει το δικαίωμα να ζητήσει εκ νέου από τη βελγική Δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερη.
Η κ. Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24ώρου και να κριθεί το επόμενο 15ήμερο
Σημειώνεται πως η κ.Καϊλή, η οποία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διαφθοράς, του ξεπλύματος χρήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, έχει συμπληρώσει περίπου 40 ημέρες στην φυλακή, όπου μέχρι στιγμής την έχουν επισκεφθεί ο πατέρας και το παιδί της.

Η γραμμή υπεράσπισης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της κ. Καϊλή επέμειναν στη γραμμή υπεράσπισης που έχουν ακολουθήσει έως σήμερα, επισημαίνοντας πως είναι αθώα, ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη βαλίτσα και τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς που είχε στήσει ο Panzeri.

«Βασανιστήρια στην Καϊλή»

Νωρίτερα, καταγγελίες για βασανιστήρια και για μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης έκαναν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας και εν αναμονή της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου.
Ο κ. Δημητρακόπουλος και ο κ. Ριζόπουλος, είπαν η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση για δεκαέξι ώρες με ανακρίσεις ενδιαμέσως, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί, ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της, καταγγέλοντας βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα και έκανε λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Παράλληλα στην απολογία της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει ένα παιδί 22 μηνών που δεν μπορεί να μένει μόνο του, καθώς το βλέπει μόνο μια φορά τον μήνα.
Ως προς την υπερασπιστική της γραμμή, ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, τονίζοντας ότι άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ενώ η ίδια είναι στην φυλακή.
Ο κ. Δημητρακόπουλος, τόνισε παράλληλα ότι «με την εμπειρία που έχω, δεν είμαι αισιόδοξος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ