Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε ομόφωνα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου την άρση ασυλίας του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή Γρεβενών.
Ο Ανδρέας Πάτσης
, ζήτησε και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας ζητά την άδεια του κοινοβουλίου προκειμένου να ασκήσει δίωξη για τα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και της συμμετοχής κατ’ εξακολούθηση σε εταιρεία αλλοδαπής.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάτσης αποκαλύφθηκε ότι αγόραζε «κόκκινα» δάνεια και ότι μέσα σε δύο χρόνια εισέπραξε πάνω από 800.000 ευρώ.

Οι παραβάσεις που ελέγχονται

Σύμφωνα με την εισήγηση που δέχθηκαν τα μέλη της Επιτροπής  από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Παππαδά που ερεύνησε τον φάκελο διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις:

  • ανακρίβειες, στα δηλωθέντα ακίνητα , στα εισοδήματα της νυν συζύγου του υπόχρεου και στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.
  • έλλειψη παραστατικού στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.
  • αύξηση των εισοδημάτων στο πόθεν έσχες 2021 (Χρήση 2020) από μερίσματα και τόκους τα οποία προέρχονται από την επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου.
  • συμμετοχή του υπόχρεου σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό κατά παράβαση του άρθρου 8 ν.3213/2003.
  • συμμετοχή της νυν συζύγου του υπόχρεου σε εταιρεία του εξωτερικού, η οποία έχει ιδρυθεί το έτος 2019, ήτοι πριν από την ημερομηνία τέλεσης γάμου με τον υπόχρεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ