Στην εισαγγελέα της Νέας Υόρκης είχε κληθεί να καταθέσει σήμερα 10/8 ο πρώην πρέοδρος των ΗΠΑ Donald Trump στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται αναφορικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές που έχει εφαρμόσει στο παρελθόν, ωστόσο όπως ο ίδιος δήλωσε αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της Έδρας επικαλούμενος τα νόμιμα δικαιώματα του που ισχύουν στη χώρα.
Η έρευνα αφορά μία από τις υποθέσεις που βαραίνουν τον πρώην πλανητάρχη φέρνοντας τον αντιμέτωπο με τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της χώρας.
Στην προκειμένη περίπτωση η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ερευνά την περίπτωση ο  Trump, όπως και τα παιδιά του, αναφορικά με την αξία των ακινήτων που διαθέτουν, επομένως και για το σύνολο της περιουσίας του.

Οι δηλώσεις Trump

Αφού έφτασε λίγο πριν τις 9 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της AG της Νέας Υόρκης, ο Trump δημοσίευσε μια δήλωση η οποία αναφέρει εν μέρει:
«κατά συνέπεια, υπό τη συμβουλή του συνηγόρου μου και για όλους τους παραπάνω λόγους, αρνήθηκα να απαντήσω στις ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τα προνόμια που μου παρέχονται όπως και σε κάθε πολίτη σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών» .
«Δεν έκανα τίποτα λάθος, γι’ αυτό, μετά από πέντε χρόνια αναζήτησης, η ομοσπονδιακή, η πολιτειακή και η τοπική κυβέρνηση, μαζί με τα ΜΜΕ των Fake News, δεν βρήκαν τίποτα», συνεχίζει η δήλωση.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια αποστάτη και εκτός ελέγχου εισαγγελέα να χρησιμοποιήσει αυτή την έρευνα ως μέσο για να προχωρήσει την πολιτική της σταδιοδρομία».
Λίγο πριν την κατάθεση του ο Trump, δημοσίευσε το εξής στο Rumble:

Η εισαγγελέας James είχε επιμείνει να καθαιρεθεί ο Τραμπ αυτοπροσώπως, αναφέρει το Insider , αφού το γραφείο της εξέδωσε την αρχική του κλήτευση τον Δεκέμβριο, ενώ διερευνούσε εάν ο Οργανισμός Τραμπ ανέφερε λανθασμένα την αξία διαφόρων ακινήτων σε χρηματοοικονομικά έγγραφα – τα οποία η James ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για τη λήψη φορολογικών ελαφρύνσεων και τραπεζών. δάνεια.
Το γραφείο της James εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγή εναντίον του Trump, ισχυριζόμενος σε δικαστικές καταθέσεις ότι έχουν «αποκαλύψει ουσιαστικά στοιχεία που αποδεικνύουν πολυάριθμες παραποιήσεις» σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις του Trump σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και το IRS.
Η άρνηση του Trump έρχεται δύο ημέρες αφότου το FBI εισέβαλε στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα – σύμφωνα με πληροφορίες για να βρει κουτιά με υλικά που ο πρώην πρόεδρος μπορεί να είχε αφαιρέσει από τον Λευκό Οίκο όταν άφησε την εξουσία.

Μπορείτε να διαβάσετε τη δήλωση Trump παρακάτω:

282f21b54809cf7b.jpg\

Σωρεία ερευνών

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με περισσότερες έρευνες εναντίον του σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πρώην πρόεδρο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει να ερευνά τον ρόλο του στην επίθεση στο Κογκρέσο, με την υπόθεση να έχει ποινικό χαρακτήρα. Επίσης εισαγγελέας της Ουάσιγκτον σχηματίζει κατηγορητήριο εναντίον του για υποθέσεις απάτης. Αντιστοίχως, εισαγγελείς της πολιτείας της Γεωργίας ερευνούν τον πιθανώς παράτυπο ρόλο που έπαιξε παρεμβαίνοντας στις τοπικές εκλογές στην πολιτεία το 2020. Και βέβαια η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ερευνά την ανάμειξη του στην Digital World Acquisition Corp.

Έξαλλος ο Trump με την έφοδο του FBI: Απαράδεκτος ο Biden που μετέτρεψε τις ΗΠΑ σε μία μπανανία

Νωρίτερα ο Donald Trump απέρριψε τους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου ότι δεν είχε εκ των προτέρων γνώση για την επιδρομή του FBI στο κτήμα του Mar-a-Lago, υποστηρίζοντας ότι «ο Biden γνώριζε» για τη «συντονισμένη επίθεση».
Το σπίτι του Trump στη Φλόριντα έγινε φύλλο και φτερό από 30 ομοσπονδιακούς πράκτορες, οι οποίοι ερεύνησαν ολόκληρη την ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων της Melania Trump, κάτι που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε ως επαίσχυντη κατάχρηση εξουσίας.
Ο Λευκός Οίκος αρχικά απάντησε στην επιδρομή ισχυριζόμενος ότι δεν είχαν εκ των προτέρων γνώση, ένας ισχυρισμός που καυτηριάστηκε από πολλούς.
Ο ίδιος ο Trump παρέμεινε στην επίθεση και τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση Biden ότι συνωμότησε με τις ομοσπονδιακές αρχές για να σχεδιάσουν την επιδρομή.
«Ένα φρικτό πράγμα που συνέβη χθες στο Mar-a-Lago.
Δεν είμαστε καλύτεροι από μια τριτοκοσμική χώρα, μια δημοκρατία τύπου μπανανίας», έγραψε ο Trump στον ιστότοπό του Truth Social.
«Είναι η συνέχεια της απάτης με τη ρωσική ανάμιξη, της απάτης με την έκθεση Mueller είναι μία συμπαιγνία.
Όλα είναι μια συντονισμένη επίθεση των Δημοκρατικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», τόνισε ο Trump.
«Ο Biden ήξερε τα πάντα για αυτό, όπως ήξερε τα πάντα για τις συμφωνίες του Hunter», συνέχισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ