Μπορεί τα δικαστήρια να είναι επί της ουσίας κλειστά εδώ και περίπου ενάμιση μήνα λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο οι δικαστές δεν έμειναν άπραγοι.

Όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο Πρωτοδικείο Αθηνών και μόνο, το διάστημα αυτό δημοσιεύτηκαν πάνω από 5.500 αποφάσεις ενώ εκτιμάται ότι μέχρι να κλείσει ο μήνας ο αριθμός αυτός θα πλησιάσει τις 6.500. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην «ουρά» προς δημοσίευση είναι ακόμη εκατοντάδες αποφάσεις που έχουν βγει αλλά δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό που επιβάλλει μειωμένο αριθμό προσωπικού σε όλα τα τμήματα.

Τα παραπάνω στοιχεία γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά αν συγκριθούν με αυτά που έδωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης πριν μερικές ημέρες, σχετικά με τις αποφάσεις
που εκδίδονται κατά την περίοδο των δικαστικών διακοπών το καλοκαίρι.

Βάση αυτών το έτος 2019 εκδόθηκαν το τρίμηνο Ιουλίου –Σεπτεμβρίου κατά μέσο όρο το μήνα 5.043 αποφάσεις. Με δεδομένη λοιπόν την εκτίμηση ότι μέχρι τις 30 Απριλίου θα έχουν δημοσιευτεί περί της 6.500 αποφάσεις η αύξηση που σημειώθηκε αυτό το διάστημα ξεπερνά κατά πολύ το 10%.

Πηγή: dikastiko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ