Ελεύθερος μετά από ενάμισι χρόνο στη φυλακή είναι πλέον ο επιχειρηματίας Απόστολος Λεούσης, γιος της γνωστής αστρολόγου που είχε εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση με τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία – αξίας 11 εκατομμυρίων – με ειδικά μετασκευασμένο ιστιοπλοϊκό!

Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας, από την πρώτη στιγμή δήλωνε πως δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι είχε ταξιδέψει μαζί με συγκατηγορούμενο του στο Εκουαδόρ για να ξεκινήσει μια δουλειά που έχει να κάνει με μεταφορά κακάο. Μια εκδοχή η οποία φαίνεται πως έπεισε τις αρχές με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να τον κρίνει ως ένοχο απλής συνέργειας επιβάλλοντας του ποινή 5 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα και ως αποτέλεσμα αφέθηκε ελεύθερος.

Μια απόφαση που έριξε την αυλαία στην υπόθεση που βάρυνε με κακουργήματα τον γιο της αστρολόγου όπως διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η οποία προέβλεπε την ποινή της ισοβίου καθείρξεως. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την απόφασή του καταδίκασε τους υπόλοιπους κατηγορουμένους ακριβώς για τις αιτίες και τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορήθηκαν, επιβάλλοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ για τον Λεούση, το δικαστήριο έκρινε ότι ουδεμία σχέση έχει με εγκληματική οργάνωση, δεν μετείχε σε αυτή και δεν γνώριζε για τη μεταφορά ναρκωτικών.

Βέβαια, αποφάσισε ότι με το ταξίδι του στο Εκουαδόρ, διευκόλυνε έστω και χωρίς την πλήρη γνώση του την εγκληματική πράξη των υπολοίπων. Για τον λόγο αυτό, αφού τον αθώωσε για την πράξη της εγκληματικής οργάνωσης, τον έκρινε ως ένοχο απλής συνέργειας επιβάλλοντας του ποινή 5 ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθη ελεύθερος.