Στα μέτρα ασφαλείας στους χώρους των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, των οποίων η λειτουργία ξεκινά από τη Δευτέρα 27 Απριλίου, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, κύριος Τσιόδρας.

«Mετά από ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων προς την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου, σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής για τους χώρους των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, των οποίων η λειτουργία ξεκινά από τη Δευτέρα 27 Απριλίου αποφασίστηκαν τα εξής:-

έγινε σύσταση για χρήση μάσκας, όχι μόνο στην έδρα, αλλά και στους συνηγόρους και διαδίκους

– έγινε σύσταση για χρήση και παρουσία αντισηπτικού σε όλους τους χώρους

– για τήρηση της απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτρο

– εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων καθορισμός του ανώτατου ορίου των εισερχομένων ατόμων με αριθμό τ.μ./άτομο, 1 άτομο ανά 10 τ.μ.και κάθε επιπλέον μέτρο που έχει ληφθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και απορρέει από τη εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την διασφάλιση ενδεδειγμένης υγιεινής των χώρων και προστασίας δημόσιας υγείας να εφαρμόζονται».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα οι μετακινήσεις σε Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία θα πραγματοποιούνται με την αποστολή του κωδικού Β2 στο 13033.