Νέα παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά την παραγγελία της Γ. Αδειλίνη για τα ομοφοβικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας αναφορά και στον προπηλακισμό του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και στον τραυματισμό του αστυνομικού από ομάδα κουκουλοφόρων.

Με την παραγγελία της η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητά από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης. «να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και να μας ενημερώσετε σχετικώς».
Η παραγγελία της Γεωργίας Αδειλίνη για ομοφοβικά επεισόδια

H Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης την ακόλουθη παραγγελία:

ΠΡΟΣ

Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης
Παραγγελία Αδειλίνη για ομοφοβικά επεισόδια

Χθες, 10/3/2024, ομάδα κουκουλοφόρων, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση των ΛΟΑΤΚΙ κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν επεισόδια έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης, προπηλακίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη και επιτιθέμενοι εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου, τον οποίο και τραυμάτισαν. Εν όψει των ανωτέρω παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και να μας ενημερώσετε σχετικώς.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ