Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει την Παρασκευή 11/03/2022 κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, λένε διπλωμάτες, προκειμένου να συζητήσουν τους ισχυρισμούς της Μόσχας, που γίνονται χωρίς στοιχεία, για αμερικανικές «βιολογικές δραστηριότητες» στην Ουκρανία- μια κίνηση που χαρακτηρίζεται από την Ουάσινγκτον ως απόπειρα χειραγώγησης.
«Η ρωσική αποστολή ζήτησε συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 11 Μαρτίου για να συζητηθούν οι στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας» είπε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη μέσω Twitter.
Οι ΗΠΑ την Τετάρτη διέψευσαν τους ανανεωμένους ρωσικούς ισχυρισμούς πως η Ουάσινγκτον λειτουργούσε εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τους «γελοίους» και σημειώνοντας πως η Μόσχα ίσως να προετοιμάζεται για χρήση χημικού ή βιολογικού όπλου.
«Αυτό είναι ακριβώς το είδος προσπάθειας για προβοκάτσια που έχουμε προειδοποιήσει ότι ίσως άρχιζε η Ρωσία για να δικαιολογήσει μια επίθεση με βιολογικά ή χημικά όπλα» είπε η  εκπρόσωπος της αποστολής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ την Πέμπτη.
«Η Ρωσία έχει ένα καλά καταγεγραμμένο ιστορικό χρήσης χημικών όπλων και διατηρεί εδώ και πολύ καιρό πρόγραμμα βιολογικών όπλων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου…δεν θα αφήσουμε τη Ρωσία να τη γλιτώσει κάνοντας “gaslighting” (χειραγώγηση/ παραπλάνηση)» πρόσθεσε η ίδια.
Αργά την Τρίτη η Ρωσία επανέλαβε τις κατηγορίες πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με ουκρανικά εργαστήρια για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων. Τέτοιου είδους ισχυρισμοί στα ρωσικά ΜΜΕ είχαν αυξηθεί εν όψει της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και έγιναν τελευταία και από την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ