Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι πράκτορες του FBI έκαναν απροειδοποίητη «έφοδο» στην κατοικία του στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα (νότια).

«Παρότι συνεργάστηκα με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες», η έρευνα στο διάσημο Μαρ-α-Λάγκο δεν ήταν «ούτε απαραίτητη ούτε προσήκουσα», ανέφερε ο κ. Τραμπ.

«Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες, το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, πολιορκείται και ερευνάται και έχει καταληφθεί από πολυάριθμους πράκτορες» του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. «Παραβίασαν ακόμα και το χρηματοκιβώτιό μου!», εξεμάνη. Κατήγγειλε πως υφίσταται «πολιτικό διωγμό».

Δεν ανέφερε τον λόγο που διεξήχθη η επιχείρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο κ. Τραμπ δεν βρισκόταν στην κατοικία του την ώρα της επιχείρησης του FBI, το οποίο εκτελούσε ένταλμα ερεύνης.

Το FBI δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Los Angeles Times που αναμεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Έρικ Τραμπ, γιος του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η έρευνα στο σπίτι του πατέρα του, στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας, από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς έγινε με σκοπό να βρεθούν έγγραφα της προεδρίας που λείπουν και θέλουν να επιστραφούν τα Εθνικά Αρχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ