Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η δίκη του Κροάτη μάνατζερ Sapina Ante, 19 χρόνια μετά σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο.
Η σημερινή ακροαματική διαδικασία του Β’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αναβλήθηκε λόγω ασθένειας της προέδρου του δικαστηρίου.
Ο Κροάτης μάνατζερ καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε φυλάκιση 16 ετών για στοιχηματική απάτη στον αγώνα Πανιωνίου-Ντιναμό Τιφλίδας (5-2) που διεξήχθη την 1η Δεκεμβρίου 2004 ενώ η νέα δικάσιμος ορίστηκε η 7η Μαρτίου 2023.

Η υπόθεση 

Στο επίκεντρο της δράσης του ήταν ο αγώνας του Κυπέλλου UEFA Πανιωνίου – Ντιναμό Τιφλίδας (5 – 2), ο οποίος διεξάχθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2004 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.
Ο Sapina Ante, που έχει καταδικαστεί και στη Γερμανία ως εγκέφαλος διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, καταδικάστηκε και εκεί το Νοέμβριο του 2005, σε φυλάκιση 2 ετών και 11 μηνών.
Το Νοέμβριο του 2009 συνελήφθη από την Αστυνομία του Μπόχουμ, στη Γερμανία, για στήσιμο αγώνων, ενώ στις 15 Απριλίου 2011 καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια κάθειρξη, μετά την ομολογία του για εμπλοκή σε 20 στημένους αγώνες στην Ευρώπη.
Η έφεση του τότε, εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2014 και καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 5ετή φυλάκιση.
Ο Άντε Σάπινα έμεινε αξέχαστος για αυτό που είπε στον διεφθαρμένο Γερμανό διαιτητή Ρόμπερτ Χόιτσερ: «Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος όσων στήνουν αγώνες».
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο στενός συνεργάτης του Άντε Σάπινα, ο φυγόδικος Ντάνιελ Ματάνοβιτς, το Δεκέμβριο του 2004, δυο μέρες μετά από τη λήξη του αγώνα Πανιωνίου – Ντιναμό Τιφλίδας, στις 3 Δεκεμβρίου 2004, εισέπραξε από το κερδισμένο παράνομο στοίχημα πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε μια βαλίτσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ