Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πελοπόννησο» συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, Αίθουσα «Π.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ», το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Europe Direct Πελοποννήσου.
Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες :
Την αναπτυξιακή στρατηγική της Πελοποννήσου θα παρουσιάσει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενώ η υπεύθυνη ομάδας επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Άννα Δάντη, θα αναπτύξει τη συνεισφορά της ΕΕ στην Πελοπόννησο.
Την Κυκλική Οικονομία και Περιορισμό των αποβλήτων θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ) και ο πρόεδρος της “Βιώσιμης Πόλης”, Δημήτρης Καφαντάρης. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Βασιλική Γραμματικογιάννη.
Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση στις σελίδες στο Facebook του Γραφείου του ΕΚ και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Tο Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, στην Αίθουσα «Π.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, το Γραφείο του ΕΚ και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα συνδιοργανώσουν εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Ηπείρου σχετικά με τα : «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNTq9U08A1JTd0NEAEBiHIG7XDFHAxO6dfipo3HavcFKlxWg/viewform<p>