Ο Paul Alexander σήμερα είναι 77 ετών και μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες αφού από την ηλικία των 6 ζει σε μια μεταλλική συσκευή αναπνοής.
Στα 6 του έτη χτυπήθηκε από την πολιομυελίτιδα. Τότε ήταν που οι γιατροί για να τον σώσουν έπρεπε να βρούνε τρόπο για να διευκολύνουν την αναπνοή του, αφού οι πνεύμονες του χτυπήθηκαν από την ασθένεια.
Από τότε ζει μέσα σε έναν σιδερένιο πνεύμονα 600 λιβρών, ενώ αρνείται να μεταβεί σε μια πιο προηγμένη συσκευή.
Στις ΗΠΑ το 1951 58.000 παιδιά χτυπήθηκαν από την πολιομυελίτιδα. Η ασθένεια επιτίθεται στους μύες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει ο ασθενής χωρίς υποστήριξη.
Το 1955 με τον εμβολιασμό σώθηκαν χιλιάδες ζωές, αλλά ο Paul ήταν ήδη παράλυτος από το λαιμό και κάτω.
Αμέσως μετά τη διάγνωσή του, ο Paul υποβλήθηκε σε επείγουσα τραχειοτομή και το σώμα του τοποθετήθηκε σε σιδερένιο πνεύμονα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της θανατηφόρας ασθένειας.
Από τότε, η επιβίωσή του εξαρτάται αποκλειστικά από τον αναπνευστήρα.
Η μηχανή του Alexander δημιουργήθηκε το 1928, αλλά λόγω της προόδου της τεχνολογίας, δεν έχει παραχθεί ξανά παρόμοιο μοντέλο από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.
Και ενώ η εξέλιξη της τεχνολογίας έφερε νέες συσκευές πιο εύχρηστες που διευκολύνουν μια κανονική ζωή, ο Paul αρνείται να αλλάξει συσκευή.
Παρά τις δυσκολίες που έτυχαν στο δρόμο του ο Paul αποφοίτησε, έγινε δικηγόρος και έγραψε και ένα βιβλίο με τα απομνημονεύματά του.