Ένας άνδρας στην Ισπανία καλείται να καταβάλει «αποζημίωση» ύψους 204.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του για 25 χρόνια απλήρωτων οικιακών εργασιών. Το ποσό αυτό που επιδίκασε το δικαστήριο προκύπτει βάσει του κατώτατου μισθού που ίσχυε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.
Όπως αναφέρει η Dailymail, το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες με την απόφαση να αναφέρει ότι η Ιβάνα περνούσε σχεδόν όλο τον χρόνο της για να φροντίζει τα μέλη της οικογένειάς της και να εργάζεται στα οικιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου.
Ο πρώην σύζυγός της Ιβάνα καλείται, επίσης, να της καταβάλει σύνταξη ύψους 498 ευρώ το μήνα καθώς και μηνιαία ενίσχυση 399 ευρώ και 597 ευρώ στις δύο τους κόρες ηλικίας 20 και 14 ετών.
Η Ιβάνα Μοράλ παντρεύτηκε το 1995 τον σύζυγό της και υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2020.
Έπειτα από τόσα χρόνια που αφιερώθηκε στην οικογένεια, κάνοντας όλες τις δουλειές του σπιτιού, δήλωσε ικανοποιημένη με την αποζημίωση που επιδίκασε το δικαστήριο.
«Ξεκάθαρα ήταν μια πράξη κακοποίησης να αποκλειστώ τελείως οικονομικά (από τον πρώην σύζυγό μου) χωρίς να έχω τίποτα όταν τελείωσε ο γάμος μας με αποτέλεσμα τόσο εγώ όσο και οι κόρες μου να μείνουμε με τίποτα έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια που αφιέρωσα τον χρόνο μου, την ενέργειά μου και την αγάπη μου σε αυτή την οικογένεια» δήλωσε η γυναίκα από την Ισπανία.
Η Ιβάνα «αφιέρωσε τον εαυτό της στις οικιακές εργασίες, στην φροντίδα, δηλαδή, του σπιτιού και της οικογένειας με ό,τι αυτό περιλαμβάνει» αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.
Ο πρώην σύζυγος της Ιβάνα Μοράλ αναμένεται να υποβάλει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ