Έναν πανίσχυρο στόλο οχημάτων διαθέτει πλέον η Αστυνομία της Τουρκίας, ο οποίος μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και τα γνωστά περιπολικά supercars του Ντουμπάι.
Στη γειτονική χώρα, και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, τη «στολή» του περιπολικού φόρεσαν Bentley, Porsche και Ferrari.
Τα υπερπολυτελή και ταχύτατα αυτά περιπολικά δεν αγοράστηκαν με κρατικό χρήμα, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλη πρόκληση για ένα λαό που αντιμετωπίζει μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση,
Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα «X» ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, πρόκειται για κατασχεμένα οχήματα εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα της Κωνσταντινούπολης.
Ο Αλί Γερλικαγιά έγραψε ότι τα εν λόγω οχήματα ανήκουν τώρα πια υπηρεσία του Έθνους, καθώς μετά τη δικαστική απόφαση παραδόθηκαν στην αστυνομία. Παράλληλα ευχαρίστησε κάθε έναν από τους ήρωες αστυνομικούς που εργάζονται ακούραστα για την ειρήνη της χώρας.
Ανάμεσα στα συνολικά 23 κατασχεμένα αυτοκίνητα μπορούμε να διακρίνουμε Bentley Continental GT, Porsche Taycan, Ferrari 458, Volkswagen Golf R, Range Rover Sport, Mercedes-Benz GLS, Peugeot 3008 και Volvo XC90.

Η συνολική τους αξία εκτιμάται σε 100 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας, δηλαδή σχεδόν 31,69 εκατομμύρια ευρώ. Όλα έχουν βαφτεί λευκά, στην οροφή τους τοποθετήθηκε Led φάρος, ενώ φέρουν και τα μπλε λογότυπα της αστυνομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα αυτοκίνητα ανήκαν στο μεγαλέμπορο ναρκωτικών Χακάν Αίτ, ο οποίος είχε την έδρα του στην Αυστραλία, ενώ η εκτιμώμενη περιουσία του είναι σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ο ίδιος και 36 συνεργάτες του συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ