Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ιράν φαίνεται ότι παραβιάστηκε στον αέρα το Σάββατο, με το δελτίο ειδήσεων να διακόπτεται από διαμαρτυρία κατά του ηγέτη της χώρας.
Ένας μασκοφόρος εμφανίστηκε στην οθόνη και αμέσως μετά μια φωτογραφία του Ανώτατου πνευματικού ηγέτη της χώρας Αλί Χαμενεϊ, περικυκλωμένο από φλόγες.
Η ομάδα εισβολής αποκαλούνταν «Adalat Ali» ή αλλιώς «Η δικαιοσύνη του Αλί».
Η ηλεκτρονική επίθεση έγινε την ώρα που οι διαδηλώσεις στη χώρα με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου.
Το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου διακόπηκε περίπου στις 18:00 τοπική ώρα με εικόνες που περιλάμβαναν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν με στόχο στο κεφάλι του, φωτογραφίες της Αμινί και τριών άλλων γυναικών που σκοτώθηκαν σε πρόσφατες διαδηλώσεις.
Μία από τις λεζάντες έγραφε «ελάτε μαζί μας και ξεσηκωθείτε», ενώ μια άλλη έλεγε «το αίμα των νέων μας στάζει από τα πόδια σας».
Η διακοπή διήρκεσε μόνο λίγα δευτερόλεπτα προτού επανέλθει η κανονική ροή ειδήσεων.
Τέτοιες εκδηλώσεις εξέγερσης κατά του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είναι ιστορικά σπάνιες, και ο ίδιος ασκεί σχεδόν πλήρη εξουσία στο Ιράν. Αλλά μετά το θάνατο της κας Αμινί, υπήρξε κάποια ανοιχτή διαφωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ