Η πληροφορία για την εμφάνιση της Βαλεντίν

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη αργά το βράδυ της Παρασκευής τηλεθεάτρια ισχυρίστηκε ότι είδε την μικρή Βαλεντίν από ένα υπόγειο διαμέρισμα όπου μένουν ομοεθνείς της. Ρεπόρτερ της εκπομπής βρέθηκε στο χώρο, αλλά η έρευνα του δεν οδήγησε κάπου, ενώ ενημερώθηκαν και οι Αρχές για να κάνουν τις σχετικές έρευνες.

Οι πληροφορίες για τη Γαλλία
Σύμφωνα με τον ιστότοπο anikolouli.gr Ελληνες και Γάλλοι αστυνομικοί συνεργάζονται για να εντοπιστούν κυκλώματα διακινητών ανηλίκων που δρουν σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ερευνούν το ενδεχόμενο θύμα τους να είναι και η Βαλεντίν από το Κονγκό.

Μάλιστα, υπήρξε ακόμη μια πληροφορία στο Φως στο Τούνελ που οδηγεί και πάλι τις έρευνες για την μικρή Βαλεντίν στο Παρίσι. Από εκεί φαίνεται ότι έγινε ένα τηλεφώνημα στο σχολείο της αγνοούμενης μαθήτριας, κάτι το οποίο ερευνάται από τις Γαλλικές Αρχές.

Εντωμεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη στα χέρια της τα ντοκουμένα της κινητής τηλεφωνίας που «δείχνουν» με ποιους είχε επαφές, τόσο ο πατέρας της μικρής, όσο και οι άλλοι ομοεθνείς και συγκάτοικοί του στο διαμέρισμα του Παγκρατίου, ενώ στις επόμενες ημέρες, θα βγουν και τα αποτελέσματα DNA που θα δείξουν εάν η Βαλεντίν είναι πράγματι κόρη του Αμπελκά Αμπλαβίκακα από τον Κονγκό.

Ο Αμπελκά Αμπλαβίκακα πάντως, απάντησε στις ερωτήσεις του Τούνελ αλλά και τηλεθεατών. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τις κινήσεις του στην περιοχή του αεροδρομίου τις ημέρες που χάθηκε το παιδί, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως πήγε να παραλάβει κάποιον φίλο του και η εμφάνιση του στην περιοχή, δε σχετίζεται με την εξαφάνιση της κόρης του.

Σε ότι αφορά στο ταξίδι στο Παρίσι, ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν είπε ότι «Συνάντησα κάποιους φίλους που έχω στο Παρίσι, οι οποίοι με φιλοξένησαν για τρεις εβδομάδες. Την Βαλεντίν την άφησα στην Αθήνα σε μια φίλη μου. Δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται το ταξίδι αυτό με την εξαφάνιση της».

Τέλος, απάντησε και στο ερώτημα που φαίνεται να καίει τους τηλεθεατές: Γιατί έστειλε την 7χρονη κόρη του μόνη της στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό για να πάρει τα φάρμακα του και δεν ήπιε από τη βρύση, αφού είναι πόσιμο; Ο Αμπελκά Αμπλαβίκακα απάντησε ότι δεν πίνει νερό από τη βρύση «γιατί με πονάει η κοιλιά μου, γι’ αυτό παίρνω μόνο εμφιαλωμένο.»