Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε στο συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών ο Απόστολος Λύτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ποινικολόγος υποστηρίζει ότι δεν παραβίασε τους όρους που του επέβαλε η ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα μετά την απολογία του, δηλαδή της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι που έμεναν μέχρι τότε, αλλά ούτε είναι και ύποπτος φυγής.

Δεν έχει γίνει ωστόσο ακόμα γνωστό εάν ο δικηγόρος, που κρατείται από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (20/6), ζήτησε να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με «βραχιολάκι».

Νωρίτερα, υπόμνημα προς υποστήριξη της κατηγορίας κατέθεσε στη 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού της η σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου ζητώντας την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Απόστολου Λύτρα.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, μέσω του συνηγόρου της Θέμη Σοφού, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται στο μοιραίο βράδυ σημειώνοντας πως ο προφυλακισμένος ποινικολόγος την εξέθεσε σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής, επειδή μετά το επεισόδιο ξυλοδαρμού δεν την πήγε κατευθείαν στην ιδιωτική κλινική, αλλά πρώτα την μετέφερε στο σπίτι τους στα Βόρεια Προάστια.

Η κα Πολυζωγοπούλου, στο υπόμνημα της ζητεί την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Απόστολου Λύτρα από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου εξηγώντας: «Ο λόγος δεν είναι μόνο η κλήση αυτή στην οποία αναφέρομαι αλλά και πλήθος άλλων κλήσεων και μηνυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κατηγορούμενο σε εμένα και τρίτα πρόσωπα».