«Τον Οκτώβριο του 2017 πήρα ένα μικρό γατάκι και το σπίτι μου γέμισε ψύλλους. Αναγκάστηκα να μείνω αλλού και απομακρύνθηκα από την οικία μου. Επίσης από το σπίτι μου απομακρύνθηκαν σχεδόν όλα τα έπιπλα και η οικοσκευή (ρούχα και σχετικά). Στο σπίτι ήρθαν πολλοί άνθρωποι, το έβαψα και ήρθε ο άνθρωπος να ψεκάσει έξι φορές. Θα τον βρω και θα τον προτείνω μάρτυρα. Τότε μια στενή οικογενειακή φίλη με βοήθησε και μετέφερα ό,τι υπήρχε στο σπίτι μου, στο δικό της σπίτι στο χωριό. Κυρίως ρούχα, αλλά και κάποια έπιπλα, τότε μεταφέρθηκαν και αυτές οι δικογραφίες οι οποίες βρίσκονταν στο σπίτι μου μετά την μετακόμιση του 2012 από την παλαιά εισαγγελία στο νέο κτίριο».

Αυτή την πρωτοφανή δικαιολογία όπου αναφέρεται σε γάτες, ψύλλους και… ψεκασμούς προέβαλε σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό της Κέρκυρας η δικαστική λειτουργός που είχε δεκαετή θητεία στο «νησί των Φαιάκων» και η οποία είχε ήδη ελεγχθεί τους τελευταίους μήνες από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απώλεια, ούτε λίγο – ούτε πολύ 502 δικαστικών φακέλων.

Οι εκατοντάδες δικογραφίες με υποθέσεις κυρίως οικονομικού εγκλήματος και χρεών προς το Δημόσιο (κυρίως της περιόδου 2003-2017) που οδηγήθηκαν στην παραγραφή φέρεται να βρέθηκαν στις 3 Νοεμβρίου από την ΕΛ.ΑΣ – σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές – στην κατοικία μίας 43χρονης αρτοποιού σε χωριό Γαρούνα στην Κέρκυρα!

H αρτοποιός φέρεται να ήταν στενή φίλη δικαστικής λειτουργού. Η άνευ προηγουμένου απώλεια των περισσοτέρων από 500 δικογραφιών η αρχή της οποίας φέρεται να υπήρξε το 2010, δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού από εκπροσώπους των δικηγόρων του νησιού.

Κι αυτό γιατί ένας εισαγγελέας της Κέρκυρας που είχε μετατεθεί προσφάτως στο νησί κι εξέταζε με απόλυτη μυστικότητα την υπόθεση, ζήτησε από νομικούς που είχαν χειρισθεί αυτές τις υποθέσεις να του παρέχουν αντίγραφα των δικαστικών φακέλων που διατηρούσαν στα γραφεία τους.

Τον περασμένο Ιούλιο έγινε γνωστό ότι ύστερα από εσωτερική έρευνα που ασκήθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου ασκήθηκε δίωξη σε βάρος της δικαστικής λειτουργού που είχε πολυετή θητεία στην Κέρκυρα εκείνη την περίοδο για υπεξαγωγή εγγράφων και ψευδή βεβαίωση. Με την ελεγχόμενη δικαστική λειτουργό να προβάλλει τους προαναφερόμενους εντυπωσιακούς ισχυρισμούς για τον λόγο που «ξέχασε» αυτές τις 502 δικογραφίες.

Όπως δε συμπλήρωσε στη συνέντευξή της η εν λόγω λειτουργός «αυτά ήταν για καταστροφή όπως και πολλά άλλα τα οποία καταστράφηκαν. Εγώ δεν τα κατέστρεψα τα μετέφερα. Τα περισσότερα ήταν άνω δεκαετίας. Στο διάστημα που δεν υπήρξα προϊσταμένη της εισαγγελίας, άλλωστε το 2008 είχα μετατεθεί στην Θεσπρωτία και επανήλθα το 2010. Προϊσταμένη ανέλαβα τον Σεπτέμβριο του 2014. Μέσα στην αναστάτωση αυτά ξεχάστηκαν εκεί στον Γαρούνα.

Στη συνέχεια μιλάει για ανόητες ενέργειες χωρίς δόλο και για υποθέσεις που της είχαν διαφύγει. Όπως σημειώνει, «πάντα αναφέρομαι σε αυτά που είναι χρεωμένα σε εμένα και για τα οποία ελέγχομαι. Δεν είχα κανένα λόγο να μην τα εμφανίσω, αν πάλι είχα δόλο δεν θα βρισκόταν εκεί, σε χώρο εμφανή χωρίς να είναι κρυμμένα.

Η κυρία που διέθεσε το σπίτι της δεν έχει τις γνώσεις να κατανοήσει το περιεχόμενο και εγώ δεν είχα κανένα λόγο να τα αφήσω εκεί και να την επιστρέψω στην υπηρεσία. Άλλωστε μέσα σε αυτές βρίσκονται πολλές παραδείγματος χάριν με αιφνίδιους θανάτους. Τι λόγο θα είχα να τις κρύψω; Επίσης κάποιοι κατηγορούμενοι έχουν δικαστεί πολλές φορές από εμένα…

Όπως σας είπα η πλειοψηφία ήταν παλιές αλλά μέσα βρισκόταν όπως φαίνεται και άλλες απ’ ό,τι μου είπαν μέχρι χρόνο τέλεσης το 2016. Αυτές όντως μου είχαν διαφύγει και ούτε καν όσο και αν είναι ανόητο, δεν σκέφτηκα αυτή τη μετακίνηση ή τι εμπεριείχαν όλα αυτά. Αν το είχα σκεφτεί θα τα είχα επιστρέψει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μπλόκαρα. Αυτό το ξέρουν όλοι αυτό να το πληρώσω, αλλά θεωρώ άδικο και οδυνηρό να μου καταλογίζουν δόλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ