Έπειτα από έναν μαραθώνιο αντεγκλήσεων, πριν από λίγο συγκροτήθηκε το ΜΟΕ της Λαμίας με τους ενόρκους, για να εκδικάσει την υπόθεση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Από το πρωί υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει πολλές φορές.
Οι αρχικές διαφωνίες μεταξύ της υπεράσπισης του κατηγορούμενου Επαμεινώνδα Κορκονέα και της οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που εκπροσωπούσαν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πήραν ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά, με συνεχείς αντεγκλήσεις, πολλαπλές διακοπές και αποσύρσεις του δικαστηρίου.

Κορύφωση της έντασης με την απόφαση του δικαστηρίου για τους συνηγόρους της οικογένειας Γρηγορόπουλου

Όταν το δικαστήριο αποφάσισε πως οι συνήγοροι της οικογένειας Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν έχουν δικαίωμα να μετάσχουν στη διαδικασία, η ένταση κορυφώθηκε.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου αρχικά ζήτησε την εξαίρεση του εισαγγελέα και στη συνέχεια της τριμελούς σύνθεσης του ΜΟΕ εκ των δικαστών.
Για περισσότερο από δύο ώρες κράτησε ο γύρος των αντιπαραθέσεων, με συνεχείς διακοπές.
Οι δικαστές, ύστερα από διάσκεψη, απέρριψαν το αίτημα της εξαίρεσης τόσο του εισαγγελέα όσο και των τριών τακτικών δικαστών.
Οι διάλογοι στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα έντονοι, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι θα υποβάλει μηνύσεις και κατά του εισαγγελέα αλλά και κατά των τριών δικαστών, για παράβαση καθήκοντος.
Πριν από λίγο το δικαστήριο ολοκλήρωσε τη συγκρότησή του με την κλήρωση των λαϊκών μελών και παράλληλα διέκοψε τη διαδικασία για αύριο, στις 9:00 το πρωί, για να συνεχιστεί η δίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ