Φαινόμενο… δικαστηρίων Κέρκυρας θυμίζει η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στο Ναύπλιο με τις εξαφανισμένες δικογραφίες που βρέθηκαν τελικά στον κάδο των αχρήστων!

Συγκεκριμένα, η υπόθεση εκτυλίχθηκε την περασμένη βδομάδα όταν έγινε αντιληπτό πως λείπουν τρεις δικογραφίες από το Πρωτοδικείο οι οποίες εντοπίστηκαν μετά από έρευνα μέσα στον κάδο απορριμμάτων έξω από τα δικαστήρια.
Η αστυνομία με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου Ηλία Κωνσταντακόπουλου προχώρησε άμεσα σε έρευνα και συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου δυο καθαριστές του δικαστικού Μεγάρου που είχαν αναλάβει, εκ μέρους ιδιωτικής εταιρίας, τον καθαρισμό του Μεγάρου.
Σε βάρος τους ο κ. Κωνσταντακόπουλος άσκησε ποινική δίωξη για υπεξαγωγή εγγράφων από κοινού αλλά και ηθική αυτουργία στην πράξη.
Οι δυο συλληφθέντες υποστήριξαν μάλιστα ότι οι δικογραφίες “ήταν στο πάτωμα και νόμιζαν πως ήταν για πέταμα”.
Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή παράλληλα να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και να συνεχιστεί η προανάκριση για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών της πράξης.
Ωστόσο η «εξαφάνιση» τους είχε επαναληφθεί λίγο καιρό πριν.

Η πρώτη εξαφάνιση

Όπως φαίνεται το βασικό ζητούμενο ήταν η «εξαφάνιση» της μιας δικογραφίας, που και ογκώδης είναι και έχει όπως φαίνεται …προϊστορία.
Συγκεκριμένα αφορά μια αστική διαφορά μεταξύ συγγενών(που εξελίχθηκε και σε ποινική λόγω μηνύσεων) , χωρίς ιδιαίτερη νομική σημασία, αλλά με μεγάλη ένταση μεταξύ των αντιδίκων μερών.
Η υπόθεση σύμφωνα με το dikastiko, συζητήθηκε για πρώτη φορά πριν από 14 μήνες. Ξαφνικά όμως μετά την συζήτηση και ενώ είχαν κατατεθεί οι φάκελοι, η δικογραφία έκανε ολόκληρη φτερά… Ξεκίνησε τότε με απόφαση του δικαστηρίου μια ολόκληρη προσπάθεια ανασύστασης της δικογραφίας , η οποία ευοδώθηκε με δικαστική απόφαση στα τέλη Απριλίου 2022.

Προσέξτε μη… χαθούν

Η υπόθεση συζητήθηκε πριν από λίγες μέρες εκ νέου. Κατατέθηκαν εκ νέου οι φάκελοι και μάλιστα η δικηγόρος της μιας πλευράς αστειευόμενη είπε στους δυο γραμματείς «προσέξτε μην χαθούν». Την επομένη έντρομοι οι υπάλληλοι διαπίστωσαν πως ο φάκελος έλειπε εκ νέου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ