Με φυλάκιση πλήρωσαν την παράνομη μεταφορά 47 ζώων με βαν στη Γερμανία και στην Ολλανδία δύο Γερμανίδες που μένουν στην περιοχή της Αργαλαστής που κρίθηκαν ένοχες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για εμπορία ζώων συντροφιάς.

Οι γυναίκες είχαν συλληφθεί μετά από παρακολούθηση των αστυνομικών του Α.Τ. Βορείου Πηλίου στην εθνική οδό, στο ύψος του Βελεστίνου, τον Φεβρουάριο του 2019 να μεταφέρουν σε Γερμανία και Ολλανδία 43 σκύλους και 4 γάτες χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα και χθες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 10 μηνών η καθεμιά με αναστολή.

Οι δύο αλλοδαπές, ηλικίας 44 και 20 χρονών, παραπέμφθηκαν σε δίκη μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την «περίεργη» υπόθεση μεταφοράς δεκάδων ζώων, που οδήγησε την Εισαγγελία Βόλου να ασκήσει ποινική δίωξη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο Γερμανίδες, μετέφεραν τα ζώα συντροφιάς με διαβατήρια που ανέγραφαν τα στοιχεία των κατόχων τους κατοίκων του εξωτερικού, ενώ αυτό δεν συνάδει με την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά τον τρόπο απόκτησης του ζώου συντροφιάς.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενες δεν είχαν καταχωρήσει στη βάση δεδομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα στοιχεία των ζώων ως αδέσποτα, ούτε είχαν καταχωρήσει τις υιοθεσίες τους, την απευθείας σήμανσή τους και την καταγραφή τους.

Πηγή: magnesianews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ