Την ερχόμενη Τετάρτη θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών για να δικαστούν από μηδενική βάση οι έξι Σέρβοι, οι οποίοι κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017 στη Ζάκυνθο, καθώς και ο Έλληνας μπάρμαν που παραπέμπεται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Η δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι δικηγόροι της οικογένειας του άτυχου νεαρού, η οποία έγινε δεκτή από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Πατρών, Γιώργο Μπισμπίκη.

Σε πρώτο βαθμό, οι έξι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι κατά περίπτωση για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, θανατηφόρα σωματική βλάβη και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ ο έβδομος για απλή σωματική βλάβη, με αποτέλεσμα να τούς επιβληθούν ποινές κάθειρξης από πέντε ως 15 έτη.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, η μητέρα του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή, Τζιλ Χέντερσον, είχε ξεσπάσει αναφέροντας ανάμεσα σε λυγμούς:

«Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική, θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί, γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις γι’ αυτό που προκάλεσαν…».

Πηγή: newsbreak.gr