Η Wells Fargo συμφώνησε σε διακανονισμό 3,7 δισ. δολαρίων με την Αρχή Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών (CFPB) των ΗΠΑ, για καταχρήσεις εις βάρος πελατών της σχετικά με στεγαστικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων και χρεώσεις προμηθειών.
Συγκεκριμένα, η τράπεζα διατάχθηκε να πληρώσει αστικό πρόστιμο 1,7 δισ, δολαρίων και “περισσότερα από 2 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις καταναλωτών”, σύμφωνα με την CFPB.
“Οι παράνομες πρακτικές της τράπεζας επέφεραν οικονομική ζημία δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πελάτες της και, για χιλιάδες πελάτες, την απώλεια των οχημάτων και των σπιτιών τους”, αναφέρει ανακοίνωση της αρχής.
“Οι καταναλωτές χρεώθηκαν παράνομα προμήθειες και τόκους για δάνεια αυτοκινήτων και στεγαστικά, είδαν να ανακτώνται άδικα τα αυτοκίνητά τους και να γίνεται κατάχρηση των πληρωμών τους για δάνεια αυτοκινήτων και στεγαστικά από την τράπεζα”, προστίθεται.
Ο επικεφαλής της CFPB, Rohit Chopra, δήλωσε ότι ο “κύκλος παραβίασης του νόμου” της Wells Fargo έπληξε εκατομμύρια αμερικανικές οικογένειες και ότι ο διακανονισμός ήταν ένα “σημαντικό αρχικό βήμα λογοδοσίας” για την τράπεζα.
Σημειώνεται ότι η μετοχή της τράπεζας σημείωσε απώλειες της τάξεως του 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ