Μάχη για τη ζωή του δίνει 16χρονος αθλητής της πυγμαχίας που πριν από λίγα 24ωρα βρέθηκε τραυματισμένος στα αποδυτήρια γυμναστηρίου στην Καλλιθέα.
Ο νεαρός αθλητής είναι μέλος της εθνικής ομάδας και μάλιστα έχει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στις μικρές κατηγορίες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από το γυμναστήριο, ο νεαρός την ώρα της προπόνησης αισθάνθηκε αδιαθεσία. Κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια, όπου φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του και να χτύπησε άσχημα σε σκληρή επιφάνεια. Συναθλητής του, που ήταν στο σημείο, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και ακολούθως το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Τζάνειο, όπου και χειρουργήθηκε στο κεφάλι.
Παρών στην προπόνηση ήταν και ο πατέρας του, ο οποίος έχει πει στις Αρχές ότι και στο παρελθόν ο 16χρονος είχε λιποθυμικά επεισόδια, κάτι που είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε αθλητές αυτού του σπορ.
Ο ιδιοκτήτης του χώρου μίλησε στον Alpha, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν:
«Το ρινγκ έχει τουαλέτες, έχει μια εξωτερική. Μπήκε στην τουαλέτα, προφανώς έκανε εμετό, κάποια στιγμή ένας συναθλητής του βγαίνει, ακούει ένα πολύ δυνατό μπαμ και τον βρήκε κάτω, στο έδαφος. Φωνάζει κατευθείαν τον πατέρα του και εμένα. Με το που είδαμε ότι δεν έχει τις αισθήσεις του πήραμε κατευθείαν το ΕΚΑΒ και ήρθαν περίπου στα 20 λεπτά. Οι γιατροί μάς είπαν ότι λιποθύμησε επειδή έπεσε ακαριαία και χτύπησε σε πολύ σκληρό αντικείμενο το μπροστινό μέρος του κεφαλιού του, ψηλά».
Ο συναθλητής του που τον βρήκε, είπε από την πλευρά του: «Άκουσα μπαμ εκεί που άνοιγα την πόρτα. Τον είδα κάτω και φώναξα απευθείας τον πατέρα του για τις πρώτες βοήθειες και μετά καλέσαμε το ασθενοφόρο», ανέφερε.

Μηνύσεις από την ομοσπονδία, έρευνα από τον εισαγγελέα

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να υπάρχει ιατρική γνωμάτευση για τον 16χρονο, με τον εισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν.
Παράλληλα, η ομοσπονδία της πυγμαχίας ανακοίνωσε πως συγκεντρώνει υλικό ώστε να καταθέσει από την πλευρά της στοιχεία για την υπόθεση, ζητώντας να διαλευκανθεί. Οπως ανακοίνωσε μάλιστα, θα καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση για τυχόν ποινικές ευθύνες.
Για την υπόθεση υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 16χρονος νωρίτερα είχε πυγμαχήσει με έναν αλλοδαπό αντίπαλο στην προπόνηση και είχε δεχτεί ισχυρά χτυπήματα, που πιθανόν να ευθύνονται για την κατάστασή του, όμως ο πατέρας του παιδιού και όσοι βρίσκονταν στο γυμναστήριο αρνήθηκαν το ενδεχόμενο αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ