Νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα η βελγική Le Soir, από τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Pier Antonio Panzeri‎ ο οποίος κατηγορείται ως ο “εγκέφαλος” του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι Αρχές εντόπισαν ένα αρκετά μεγάλο ποσό, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται επίσημα.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα χρήματα βρέθηκαν πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.
Δηλαδή η βελγική αστυνομία, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχε, μπήκε στο σπίτι και εντόπισε τα χρήματα σε σακούλες κάτω από το κρεβάτι, καθώς και μέσα σε ντουλάπα όπου υπήρχε χρηματοκιβώτιο.
Τότε, οι αστυνομικοί έφυγαν και ακολούθησε όλο το σχέδιο που κορυφώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έγιναν οι συλλήψεις του Παντσέρι, της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.
Πάντως οι εικόνες αν μη τι άλλο παραπέμπουν σε πρακτικές και συμπεριφορά μαφίας…
Πριν λίγες μέρες, άρθρο της εφημερίδας “Le Soir” εστίαζε στις σχέσεις της Βελγίδας ευρωβουλευτή Maria Arena με τον Panzeri.
Ειδικότερα, σημείωνε ότι “ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι και η διάδοχός του ως επικεφαλής της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μαρί Αρενά, λέγεται ότι είχαν τουλάχιστον 389 τηλεφωνικές επικοινωνίες από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2022, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που συμβουλεύτηκαν οι Soir και Repubblica.
Είναι λίγο λιγότερες από τις επαφές του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή με τον πρώτο του “έμπιστο”, Φραντσέσκο Τζόρτζι (437 επαφές την ίδια περίοδο), πρώην βοηθού του Παντσέρι και φερόμενο ως συνεργό στην υπόθεση παρέμβασης και διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”.

05e3c160af864986b5ba3ba07038b71a.jpg

ebc1130a0bc541d5974e51f3ab97cfee.jpg

H… επαγγελματική φιλία

“Ο Panzeri‎ ήταν συνάδελφος στην προηγούμενη θητεία, είναι και φίλος”, απάντησε η Μαρί Αρενά στις 11 Δεκεμβρίου στη Soir, η οποία την ρώτησε για τη σχέση της με τον πρόεδρο και ιδρυτή της ΜΚΟ Fight Impunity, συμπληρώνει το άρθρο.
Η Soir επισημαίνει ότι η Βελγίδα ευρωβουλευτής προτιμά πλέον να μιλά για “επαγγελματική φιλία“.
Η εφημερίδα συνέχιζε λέγοντας ότι “σε αυτήν την μακροχρόνια φίλη του Panzeri ‎στρέφεται η Εύα Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου, ανησυχώντας που δεν μπορεί να επικοινωνήσει ούτε με τον σύντροφό της ούτε με τον πρώην ευρωβουλευτή”.
“Πρώτα προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Panzeri‎ -που μιλάει μόνο ιταλικά- αλλά δεν τον βρήκα”, είπε στους ανακριτές η Εύα Καϊλή λίγο μετά τη σύλληψή της, σύμφωνα με τη Soir.
“Στη συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Μαρκ Ταραμπέλα και τη Μαρί Αρενά. Απάντησαν ότι δεν ξέρουν γιατί δεν απάντησε ο Panzeri‎.
Ο Panzeri‎ δεν μιλάει αγγλικά, προτιμώ να επικοινωνώ μαζί του μέσω των φίλων του”, φέρεται να προσέθεσε η κ. Καϊλή σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο.
“Ναι, με πήρε τηλέφωνο η Εύα Καϊλή”, επιβεβαιώνει η Μαρί Αρενά, σημείωσε η Soir. “Ήμουν σε ένα συνέδριο στο UCL και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Απλώς της είπα να μείνει ήρεμη και να περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. (…) Υποθέτω ότι πανικόβλητη πλησίασε τους Βέλγους βουλευτές της ομάδας της”, προσέθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ