Το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει προτείνει ποτέ η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των Ηνωμένων Πολιτειών, συνολικού ύψους 160.000 δολαρίων (150.000 ευρώ), επιβλήθηκαν σε δύο γυναίκες επιβάτες αεροπορικών εταιρειών, για «ανάρμοστη συμπεριφορά» εν ώρα πτήσεως.
Από τον Ιανουάριο του 2021, όταν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) επέβαλε πολιτική μηδενικής ανοχής, η υπηρεσία έχει προτείνει πρόστιμα περίπου 7 εκατομμυρίων δολαρίων (6.5 εκατ. ευρώ) για τους επιβάτες που προκαλούν προβλήματα με την συμπεριφορά τους.
Τα δύο νέα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν τα υψηλότερα.
Η FAA επέβαλε πρόστιμο 81.950 δολαρίων (75.000 ευρώ) σε επιβάτη της American Airlines σε πτήση που έγινε τον Ιούλιο του 2021, από το Ντάλας – Τέξας για Σάρλοτ – Βόρειας Καρολίνας, υποστηρίζοντας ότι η επιβάτης «απείλησε την σωματική ακεραιότητα αεροσυνοδού που πρόσφερε βοήθεια σε επιβάτη που είχε πέσει στον διάδρομο του αεροσκάφους. Στην συνέχεια έσπρωξε την αεροσυνοδό και ακολούθως προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα της καμπίνας».
Η FAA πρόσθεσε πως «δύο αεροσυνοδοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν την επιβάτη, αλλά εκείνη χτύπησε επανειλημμένα μια από τις αεροσυνοδούς στο κεφάλι. Αφού της πέρασαν πλαστικές χειροπέδες (tire ups), έφτυσε, κουτούλησε, δάγκωσε και προσπάθησε να κλωτσήσει το πλήρωμα και άλλους επιβάτες».
Επίσης επέβαλε πρόστιμο 77.272 δολαρίων (71.000 ευρώ) σε επιβάτη της Delta Airlines σε πτήση που έγινε και αυτή τον Ιούλιο, από το Λας Βέγκας προς την Ατλάντα, η οποία «προσπάθησε να αγκαλιάσει και να φιλήσει τον επιβάτη που καθόταν δίπλα της, στην συνέχεια περπάτησε στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα, ενώ όταν της ζητήθηκε να επιστρέψει στη θέση της εκείνη αρνήθηκε και άρχισε να δαγκώνει μετά μανίας και κατ′ επανάληψη έναν επιβάτη που βρισκόταν δίπλα της».
Η Delta Airlines ανακοίνωσε ότι «έχει μηδενική ανοχή σε ανάρμοστες συμπεριφορές τόσο στα αεροδρόμιά μας όσο και στις πτήσεις μας, καθώς τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων μας».
Η FAA δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι παρέπεμψε 80 επιβάτες για ανάρμοστη συμπεριφορά στο FBI προκειμένου να τους ασκηθεί ποινική δίωξη.