Η Τεχεράνη δεν θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της να αναπτύξει την πυρηνική βιομηχανία της για ειρηνικούς σκοπούς, διαμήνυσε ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi, επισημαίνοντας ότι όλα τα μέρη που συμμετέχουν στις συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 θα πρέπει να σεβαστούν αυτό το δικαίωμα.
Έντεκα μήνες έμμεσων συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βιέννη έχουν διακοπεί καθώς και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις από την Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον για τη διευθέτηση των υπολοίπων ζητημάτων.
«Για πάνω από εκατό φορές, το μήνυμά μας από την Τεχεράνη στη Βιέννη είναι ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα πυρηνικά δικαιώματα του ιρανικού λαού… », ανέφερε ο Ebrahim Raisi σε ομιλία του την Ημέρα Πυρηνικής Τεχνολογίας που γιορτάζει το Ιράν.

Πρόγραμμα για «ειρηνικούς σκοπούς»

Ο Ebrahim Raisi επανέλαβε τη θέση του Ιράν ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) από τη μαύρη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων (FTO) σε αντάλλαγμα για τις ιρανικές διαβεβαιώσεις για περιορισμό της δύναμής τους, ανέφεραν ιρανικές και δυτικές πηγές στο Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ