Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα πρόκειται να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με την ονομασία Ulchi Freedom Shield από τις 22 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, αναφέρει το ABC News.
Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του καναλιού, οι μεγαλύτερες συμμαχικές ασκήσεις των τελευταίων ετών θα πραγματοποιηθούν για να επιδείξουν τις δυνατότητες τους προς την Βόριεα Κορέα.
Ειδικότερα, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα ξεκινήσουν τη μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση εδώ και χρόνια την επόμενη εβδομάδα, εν μέσω αυξανόμενης επιθετικότητας από τη Βόρεια Κορέα, η οποία εντείνει τις δοκιμές όπλων, απειλώντας τη Σεούλ και την Ουάσιγκτον με πυρηνική σύγκρουση, αναφέρει το ABC News, επικαλούμενο τον νοτιοκορεατικό στρατό.
Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος στρατιωτικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, τανκς, καθώς και αρκετές δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό.
Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των Αμερικανών και Νοτιοκορεατών στρατιωτικών που θα συμμετάσχουν στους ελιγμούς παραμένει άγνωστος.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ο στρατός θα προσομοιώσει κοινές επιθέσεις, θα ενισχύσει το μέτωπο με όπλα και καύσιμα και θα καταστρέψει τα όπλα μαζικής καταστροφής.
Οι στρατιώτες θα εξασκήσουν επίσης ενέργειες για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των drones ενός εικονικού εχθρού.
Όπως σημειώνεται στον ιστότοπο του καναλιού, αυτό δείχνει την επιθυμία της Ουάσιγκτον και της Σεούλ να αποκαταστήσουν ασκήσεις μεγάλης κλίμακας αφού προηγουμένως ακύρωσαν ορισμένες από τις τακτικές ασκήσεις τους και άλλες μείωσαν τις προσομοιώσεις υπολογιστή για να δημιουργήσουν χώρο για διπλωματία με την Πιονγκγιάνγκ, καθώς και ανησυχίες για τον COVID -19.
Από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου, τα ναυτικά των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας συμμετείχαν σε άσκηση προειδοποίησης πυραύλων και έρευνας και παρακολούθησης βαλλιστικών πυραύλων στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Το Πεντάγωνο σημείωσε ότι οι ελιγμοί είχαν ως στόχο την ανάπτυξη τριμερούς συνεργασίας ενόψει μιας πρόκλησης από τη Βόρεια Κορέα.

Θα αντιδράσει η Β. Κορέα;

Το ABC News πιστεύει ότι ενώ οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποιούν τις ασκήσεις τους στο πλαίσιο της άμυνας, οι ελιγμοί Ulchi Freedom Shield είναι πιθανό να προκαλέσουν αντίδραση από τη Βόρεια Κορέα, η οποία καλεί όλες τις συμμαχικές ασκήσεις πρόβες εισβολής και τις χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει την ανάπτυξη ενός πυρηνικά όπλα και πυραυλικό πρόγραμμα.
Το Πεκίνο, που είναι ο κύριος σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ, έχει εκφράσει ανησυχία για την επέκταση των στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ με τους συμμάχους της χώρας στην Ασία, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα εάν το Πεκίνο πιστεύει ότι οι τριμερείς ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης στρέφονται κατά της Κίνας.
« Η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία της.
Αξίζει να δοθεί προσοχή στον αρνητικό αντίκτυπο των στρατιωτικών ασκήσεων στην κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο.
Όλα τα μέρη πρέπει να ενεργήσουν με σύνεση και να σταματήσουν κάθε ενέργεια που μπορεί να αυξήσει την ένταση και την αντιπαράθεση και να βλάψει την αμοιβαία εμπιστοσύνη », προειδοποίησε ο Wang Wenbin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ