Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα για διαφθορά που σχετίζεται με δωροδοκία αξιωματούχου και παρέμβαση σε δημόσια έρευνα, τον αντιπρόεδρο της Παραγουάης Ούγκο Βελάσκες και τον πρώην εισαγγελέα Χουάν Κάρλος Ντουάρτε.
Ως εκ τούτου, απαγόρευσε την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες στους Βελάσκες και Duerte καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinkien, ο Duerte δωροδόκησε υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Παραγουάης για να εμποδίσει μια έρευνα για τα οικονομικά συμφέροντα του αντιπροέδρου της χώρας.
Επιπροσθέτως, ο Ντουάρτε κατηγορείται για παραβίαση εμπιστευτικού απορρήτου ως νομικός σύμβουλος στο έργο κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού Γιασιρετά, στα σύνορα της Παραγουάης με την Αργεντινή.
Παράλληλα με αυτές τις κυρώσεις, οι ΗΠΑ «επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς» παντού στον κόσμο, τονίζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Τον περασμένο Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την απαγόρευση εισόδου στον πρώην προέδρο της Παραγουάης Οράσιο Καρτές, κατηγορώντας τον για διαφθορά και δεσμούς με «τρομοκρατικές» ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ