Του Πάνου Λαζαράτου

Δεν είναι ο χώρος αλλά ούτε και ο χρόνος ( για μένα ) κατάλληλος , να παρέμβω στην συζήτηση των δυο εκλεκτών συναδέλφων μου για την άρση του απορρήτου του Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ .

Όμως θα ήθελα απλώς να επισημάνω.

1. Ότι η αφηρημένη συζήτηση επ6ι συνταγματικού επιπέδου είναι ατελέσφορη .
Τα επιχειρήματα μπορούν να πολλαπλασιαστούν και διαλαδωθούν ΙΣΟΣΘΕΝΩΣ προς πολλές κατευθύνσεις και να φαίνονται πειστικά.

2. Τα περισσότερα από τα θέματα λύνονται ή τίθενται πολύ καλύτερα επι συγκεκριμένου ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!

Είναι ο νόμος 2225/ 1994.
Τα άρθρα 1-5 τα λένε όλα.

3. Ουδείς μπορεί να επιχειρηματολογήσει σοβαρά επι της νομιμότητας της ενέργειας αν δεν έχει στα χέρια του ολόκληρο τον φάκελο της υποθέσεως και δη την ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ!!

Αλλιώς μοιάζουμε με αυτούς που εξιχνιάζουν και δικάζουν εγκλήματα διχως ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ.

4. Το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα δεν επιτρέπουν συζήτηση επι της εισαγγελικής διαταξεως ad hoc , η οποία υποχρεωτικώς αναφέρει, μεταξύ άλλων πολλών, την ΑΙΤΙΑ της παρακολουθήσεως ( causa impulsiva) αλλά και τον ΣΚΟΠΟ ( causa finalis που είναι κάτι άλλο) και την ακριβή ΔΙΑΡΚΕΙΑ αυτης!

Η έστω μετά από πολύ συγκεκριμένη διαδικασία και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ , τον ΛΟΓΟ που ο λόγος δημόσιας ασφαλείας δεν μπορεί να αποκαλυφθεί!

( Και βέβαια ο λόγος μη αποκαλύψεως του λόγου δημόσιας ασφαλείας δεν μπορεί να είναι και πάλι ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ η δημόσια ασφάλεια- εκτός αν η επικρατεί η λογικη του ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ και ο σκύλος « τρώει» την ουρά του).

Μετά από ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Πρωθυπουργού , προέδρου ΒΟΥΛΗΣ, Αρχηγών κομμάτων.
( Αλλά και των πολιτών πλέον θα έλεγαν μάλλον οι συνταγματολόγοι, αν ασχολούνταν με ΑΥΤΟ ΤΟ θέμα ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ που ουδείς βεβαίως θίγει σοβαρά).

Τα λέει ο ερμος ο νόμος!

Ακομη και τον τυχόν λόγο που ο λόγος δημόσιας ασφαλείας δεν αποκαλύπτεται τον αναφέρει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ η εισαγγελική διάταξη!

Μετά από ενημέρωση των πάντων.

Οι αφηρημένες συζητήσεις συγκαλύπτουν τις αναγκαίες συγκεκριμένες.

Ουδείς ΣΚΟΠΙΜΩΣ ζητάει μετ ‘ επιτασεως την εισαγγελική διάταξη!!

Για να κάνουμε συζήτηση επι τον τύπον των ήλων !
Και όχι , ως συνηθως, ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΠΕΡΟΚΕ .

Ο Αύγουστος απέκτησε τα τελευταία χρόνια παγκοσμιως « ειδήσεις».

5. Προσεκτική ανάγνωση του ΝΟΜΟΥ δείχνει ότι ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ( και όχι μόνο) έπρεπε να είναι ενημερωμένος για την παρακολούθηση ΕΥΡΩ-ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ , πολλω δε μάλλον ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ( γιατί άραγε έληξε, αν έληξε, η παρακολούθηση μαζί με τον λόγο « δημοσιας ασφαλειας» ,όταν ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ έγινε ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;;) σε κάθε περίπτωση.

Και όχι μόνο αυτός.

Και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΒΟΥΛΗΣ και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων που επίσης επιμελώς ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ να αναφερθούν στον νομο και τις σαφείς απαιτήσεις του.

Να αναφερθούν συγκεκριμένα!
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο το νομοθετικό κείμενο.

Συμβούλους δεν έχουν;

6. Η συζήτηση επι των νομοθετικών και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ διατάξεων θα αποκάλυπτε και άλλα νομικα , αλλα και ΠΟΛΙΤΙΚΑ ενδιαφέροντα.

* Η τοποθέτηση του κ. καθηγητή δημοσιεύθηκε στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης*

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ