Χάκερ που συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση υπέκλεψαν περίπου 60.000 email από τους λογαριασμούς δέκα υπαλλήλων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη 27/9 στέλεχος της Γερουσίας των ΗΠΑ.
Το εν λόγω στέλεχος, που παρακολούθησε συνάντηση αξιωματούχων πληροφορικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ νωρίτερα την Τετάρτη, είπε ότι αξιωματούχοι ανέφεραν στους νομοθέτες ότι εκλάπησαν 60.000 email από 10 διαφορετικούς λογαριασμούς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μολονότι δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων, όλα πλην ενός εργάζονταν σε υποθέσεις που αφορούσαν στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, όπως είπε.
Οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσαν συνεργάτες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών ότι οι Κινέζοι χάκερ υπονόμευσαν την πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft τον Μάιο
Οι νέες λεπτομέρειες του προηγουμένως γνωστού περιστατικού είναι πιθανό να επιδεινώσουν τις ανησυχίες στο Καπιτώλιο σχετικά με τις προσπάθειες Κινέζων χάκερ, οι οποίες έχουν αυξηθεί φέτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ