Πιλότος σε αεροπορικό ταξί συνελήφθη από τους αστυνομικούς για κινηματογραφική απόπειρα παράδοσης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, στη Σαρδηνία. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Oristano, όταν ένας πολίτης εντόπισε στη στέγη του σπιτιού του μία μαύρη τσάντα και ενημέρωσε τις αρχές. Όπως διαπιστώθηκε, η τσάντα περιείχε εντοπίστηκαν 8,5 κιλά κοκαΐνης, αξίας άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος του 28χρονου πιλότου του αεροπλάνου, ο οποίος φαίνεται να έριξε την τσάντα με τα ναρκωτικά σε λάθος σπίτι.
Ο 28χρονος που κατάγεται από επαρχία της Ρώμης, εργάζεται ως πιλότος σε εταιρεία αεροπορικών ταξί για πλούσιους πελάτες και έχει πολλές ώρες πτήσης στο βιογραφικό του.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του έπειτα από τρεις και πλέον μήνες ερευνών και τον συνέλαβαν προχθές στο αεροδρόμιο Cagliari-Elmas, όπου είχε κάνει μια στάση με το αεροπορικό ταξί που πετούσε για λογαριασμό μιας ουγγρικής εταιρείας.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί συνεργάστηκαν με τον στρατό και την εισαγγελία, ερευνώντας τα σχέδια πτήσης, κάνοντας ελέγχους στα αεροδρόμια και αξιοποιώντας μαρτυρίες, που τους βοήθησαν στην ταυτοποίηση του πιλότου. “Κλειδί” αποτέλεσε το GPS, που αποκάλυψε τις κινήσεις του 28χρονου, ο οποίος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Roma Urbe και, αφού έκανε μια στάση στο αεροδρόμιο Monti della Tolfa, πέταξε στη Σαρδηνία. Στη συνέχεια, μόλις έφτασε στην επαρχία του Oristano, εξαφανίστηκε από το ραντάρ για περίπου 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, ο πιλότος πέταξε σε χαμηλό υψόμετρο, προφανώς για να εντοπίσει το σημείο όπου έπρεπε να πετάξει την τσάντα με τα ναρκωτικά.
Το GPS του αεροσκάφους, που ερευνήθηκε εξονυχιστικά από τους αστυνομικούς, επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος πετούσε πάνω από την περιοχή όπου πετάχτηκε η τσάντα. Ωστόσο, ο 28χρονος δεν πέτυχε τον στόχο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ