Δυναμική αντίδραση ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας για τη διεκδίκηση των 116 εκατομμυρίων ευρώ που – όπως λένε- αγνοούνται και προέρχονται από εισφορές τους.

Οι δικηγόροι, εδώ και εννέα χρονιά πληρώνουν 120 ευρώ ο καθένας κάθε χρόνο για το συγκεκριμένο ταμείο, αλλά όπως λένε τα στοιχεία δείχνουν πως πολύ λίγοι ( περίπου 400) είναι αυτοί που έχουν λάβει το σχετικό επίδομα.

Η μη καταβολή (σε δικαιούχους) οδηγεί τους δικηγόρους στην διατύπωση της θέσης ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες από τον ΟΑΕΔ και τον ΕΦΚΑ σχετικά με αυτά τα χρήματα.

Πρόκειται για ένα ποσό άνω των 116.640.000€ το οποίο αναζητούν εναγωνίως οι δικηγόροι και θέτουν προ των ευθυνών τους, τους διοικητές του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ.

Ειδικός λογαριασμός

Το ποσό αυτό όφειλε ο ΕΦΚΑ σύμφωνα με τους δικηγόρους να είχε καταθέσει στον Ειδικό Λογαριασμού Ανεργίας των ασφαλισμένων του τ.ΕΤΑΑ.

Πράγμα που όπως φαίνεται δεν έχει γίνει και γι αυτό το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με απόφαση του ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ή άλλων ευθυνών των διαχρονικά υπευθύνων, τόσο για τη μη απόδοση των οφειλόμενων ποσών στον Ειδικό Λογαριασμό , όσο και για τη μη διεκδίκησή τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση πως το ΔΣ ζητεί ” την άμεση λογοδοσία από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ και του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για την τύχη των αποθεματικών του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας των ασφαλισμένων του τ.ΕΤΑΑ και των ενεργειών που τυχόν έχουν γίνει για την είσπραξη των πόρων του.”

Με την απόφαση του ο δικηγορικός σύλλογος, όχι μόνον ζητά να εξετασθεί που είναι τα χρήματα αυτά και ποιοι ευθύνονται γιατί δεν έχουν πάει στα αποθεματικά του συγκεκριμένου ταμείου, αλλά και την κατάργηση της εισφοράς των 120 ευρώ καθώς και της εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ που καταβάλλουν οι έμμισθοι δικηγόροι επί της αντιμισθίας τους.

Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας ζητά:

“Την άμεση και εντός του 2020 επιδότηση των ασθενέστερων οικονομικά συναδέλφων με εισοδηματικά κριτήρια.

Την επαναρτίωση του ειδικού λογαριασμού με τα ποσά που οφείλονται από τον ΕΦΚΑ.

Την απόδοση των αποθεματικών κατ’ αναλογία σε όλους τους επιστήμονες που τα έχουν καταβάλει.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ