«Η προφυλάκιση μου διατάχθηκε εννέα μέρες μετά την εξαγγελία του δόγματος Πολάκη», δήλωσε ο ο Γιάννος Παπαντωνίου στην πρώτη του συνέντευξη μετά την 17μηνη προφυλάκιση του, καθώς πιστεύει ότι η χειραγώγηση της δικαιοσύνης από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν θλιβερή και μοναδική στη Μεταπολίτευση.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στην ATHENS VOICE και τον Αντρέα Παπαδόπουλο, καταγγέλλει ότι βρέθηκε στον Κορυδαλλό αυτός και η σύζυγός του, όχι χωρίς δίκη, χωρίς καν παραπομπή σε δίκη με κατηγορίες που και οι ίδιες οι δικαστικές αρχές παραδέχθηκαν ότι δεν στοιχειοθετούνται.

Ο Γ. Παπαντωνίου, επίσης, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ως συντονιστή των διώξεων εναντίον του, με μεθόδους που οι αυταρχικοί ηγέτες εφαρμόζουν εναντίον των πολίτικων τους αντιπάλων.

«Ο Τσίπρας και η ομάδα του βάδιζαν στα χνάρια του Τσάβες, του Πούτιν και του Ερντογάν» δηλώνει και συνεχίζει: «Αν ο Τσίπρας κέρδιζε και επόμενη θητεία, τώρα θα συζητούσαμε τα σχέδια του για το …2030, όπως συμβαίνει στην σημερινή Ρωσία με τον ισόβιο Πουτιν». Συγχρόνως, θεωρεί ότι ο Αλέξη Τσίπρας δεν είχε αναστολές παρέμβασης σε θεσμούς της “αστικής δημοκρατίας”, ενώ ονομάζει Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη και λοιπούς δικαστές απλά εκτελεστικά όργανα.

Αναφερόμενος στον πρ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ότι η διαγραφή του εντασσόταν σε πολιτική εκκαθαρίσεων προσώπων που μπορούσαν να τον αμφισβητήσουν και επισημαίνει ότι με την διαγραφή πρώτα του ιδίου και μετά του Σημίτη, έφτιαξε ένα αρχηγικό κόμμα.

Παράλληλα, ο Γιάννος Παπαντωνίου, στη συνέντευξή του, δίνει εξηγήσεις για την περίοδο του χρηματιστηρίου και θεωρεί ότι εσκεμμένα προσπάθησαν να του φορτώσουν την πτώση του, ενώ η συμπεριφορά της ελληνικής Σοφοκλέους δεν διέφερε από τις άλλες προηγμένες χώρες.

Τέλος, μέμφεται τον εαυτό του που αποσύρθηκε από την πολιτική μετά τον αποκλεισμό που του επέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ