Γερμανικό δημοσίευμα εστιάζει στην εγκληματικότητα που μαστίζει τη Μύκονο και άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στις υποσχέσεις των αρμοδίων για καλύτερη αστυνόμευση.
Η εφημερίδα «Stuttgarter Nachrichten» επισημαίνει ότι «οι Έλληνες καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν διακινητές ναρκωτικών, ληστές και άλλους απατεώνες στα νησιά, με ντρόουνς, κάμερες παρακολούθησης και περιπολίες με μηχανές».
Η εφημερίδα της Στουτγάρδης σημειώνει ότι «στο παρελθόν είχαν γίνει στη Μύκονο πολλές διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες και δωμάτια ξενοδοχείων, που συνήθως δεν διαθέτουν επαρκή φύλαξη.
Οι δράστες αφαιρούσαν κοσμήματα, ακριβά ρολόγια και μετρητά.
Ειδικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δραστηριοποιούνται στη Μύκονο τουλάχιστον δέκα οργανωμένες σπείρες εγκληματιών.
Το 2019 είχαν καταγραφεί στο νησί σχεδόν 300 διαρρήξεις και πολλές ένοπλες ληστείες. Επιπλέον, επιχειρηματίες καταγγέλλουν εκβιασμούς με το πρόσχημα της παροχής προστασίας».

Τι αλλάζει από δω και πέρα;
Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι πρώτοι 50 επιπλέον αστυνομικοί έφτασαν ήδη στο νησί, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι τις επόμενες εβδομάδες.
Την ομάδα ενισχύουν έμπειροι εγκληματολόγοι, στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και ειδικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Νέος αστυνομικός διευθυντής στη Μύκονο ορίζεται ένας δημόσιος λειτουργός, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια, ως επικεφαλής της δίωξης στο Μαρούσι, κατάφερε να διαλευκάνει μία σειρά από σημαντικές υποθέσεις.
Η Μύκονος θα είναι μόνον η αρχή.
Και στη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Ρόδο και άλλα δημοφιλή τουριστικά νησιά η αστυνομία ενισχύεται με επιπλέον δυνάμεις και σύγχρονο εξοπλισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ